2022-10-11 21:00

Milan - Chelsea
0 - 2

Spelarbetyg: AC Milan - Chelsea
Målskytt återigen!

Spelarbetyg: AC Milan - Chelsea

Efter ännu en imponerande insats mot "Rossoneri", är det dags att se vilka som imponerade mest.

Betyg
1 - Dåligt
2 - Godkänd
3 - Bra
4 - Mycket bra
5 - Mästerlig



Kepa Arrizabalaga – 3 Har likt senast inte jättemycket att göra. De problem han ställs emot löser han på sätt som får en att tro att vi kanske får se en pånyttfödd Kepa. Nu har han dessutom hållit nollan i tre raka matcher!

Trevoh Chalobah – 3 Gör en väldigt fin insats, trots ett misstag när han nickar fel på en boll. Ser väldigt säker ut med sina rutinerade mittbackskollegor och kunde fått en assist (eller hockeyassist) för framspelingen till Gallagher i början av andra halvlek.

Thiago Silva - 4 Matchens Lejon! En fyra kanske är att ta i men "brassen" står ändå ut i en mittbackslinje som gör en väldigt bra match. Ser alltid lika säker ut med bollen och dirigerar sina kollegor matchen igenom.

Kalidou Koulibaly – 3 En av senegalesens bättre matcher sen han anslöt till Napoli. Imponerande tacklingar och en insats som påminner om det en hade sett framför sig när han skrev på.

Reece James (62´) - "Går från klarhet, till klarhet" var orden Gusten Dahlin valde för att beskriva James i CMore-studion innan matchen. Och ja, lika bra som alltid?

Jorginho – 3  Kändes som en rätt tacksam match för Jorginho. Mötte 10 man i stort hela mcthen och kunde lugnt och sansat rulla runt bollen och dirigera tempot. Som oftast en väldigt fin straff på det.

Mateo Kovacic - 3 Även Kovacic kunde styra tempot som han ville. Om något kan han väl skjuta lite mer när lägena uppstår.

Ben Chilwell (89´) - 2 En bra instats från Chilwell och det börjar kännas som att det är han som har "pax" på platsen som vänsterytterback. Likt Sterling längre fram får han dock inte jättemycket utrett offensivt.

Mason Mount (45´) – 3 Gör definitvt en av hans bättre matcher den här säsongen, trots att det bara var en halv sådan. Fixar fram straffen, spelar fram "noll tvåan". Helt enkelt effektiva 45.

Raheem Sterling (62´) - 2 Likt matchen på Stamford Bridge, för en dryg vecka sedan, händer det inte så mycket när Sterling har bollen. Verkar fastna en del men med det sagt gör han inte en dålig timme på plan.

Pierre-Emerick Aubameyang (79´) - 3 Oerhört skönt att Chelsea verkar ha hittat en nummer nio som faktiskt leverar konsekvent. Mål igen och är ytterst delaktig i spelet med boll såväl som utan.

Inhoppare:

Conor Gallagher (45´) - 2 Skön match att hoppa in i halvlek i och det var tydligt hur sugen Gallagher var på att näta igen för Chelsea. Lite för sugen ibland kan dock tyckas. Darr på sig ett väldigt onödigt kort i slutminuterna.

Ruben Loftus-Cheek (62´) - 3 Likt övriga centralmittfältet kunde RLC lite styra och ställa som han ville när han kom in med 30 minuter kvar. Löpvillig och lyckas bra med att dyka upp i farliga lägen när bollen når honom.

Cesar Azpilicueta (62´) - 2 Inget extraordinärt inhopp men han gör jobbet som han oftast gör.

Kai Havertz (79´) – Spelade för kort tid för att bedömas

Marc Cucurella (89´) – Spelade för kort tid för att bedömas

Elias Thomasson2022-10-11 23:59:00
Author

Fler artiklar om Chelsea