Spelarbetyg: Al-Hilal - Chelsea
Måljubel i Abu Dhabi!

Chelsea är klara för final i klubblags-VM efter seger med 1-0 mot Al-Hilal. Här kommer spelarbetygen.

Kepa Arrizabalaga – 4 – Matchens lejon!

Hade absolut inget att göra under matchens första timme. Därefter behövde han rycka in två gånger på kort tid, och som han gjorde det! Räddningen på Kannos skott var särskilt imponerande.

Andreas Christensen – 2
Inledde piggt och hade en del fina, raka uppspel. Hade utöver det inte särskilt mycket att uträtta i försvaret, det finns därför få aktioner att betygsätta.

Thiago Silva – 3
Var den försvarare som hade flest dueller i första halvlek. Al-Hilal begränsades då till hoppfulla inlägg mot Marega och Ighalo, men Silva nådde högst varenda gång. I andra halvlek blev det svajigare, men det var en kollektiv försämring.

Antonio Rüdiger – 2
Att vara osynlig är egentligen inget negativt för en mittback. Marega var inte särskilt framgångsrik på Rüdigers kant, men han kanske skulle ha fått någon frispark med sig. Rüdiger gjorde det han skulle, varken mer eller mindre.

Cesar Azpilicueta – 3
Azpi verkade lycklig över att få agera wingback igen. Han var ordentligt delaktig i offensiven och var dessutom nära att få en assistpoäng när Lukaku försökte kopiera spanjorens avslut mot Plymouth i lördags. Hade ett fint samarbete med Ziyech och kunde med lite tur ha fått stöta in ett mål vid den bortre stolpen.

Jorginho (ut 46’) – 3
Metronomen på mitten gjorde sitt för att Chelsea skulle dominera den första halvleken. Jorginho knöt ihop anfall och försvar på ett bra sätt, hans frånvaro märktes i den andra halvleken.

Mateo Kovacic – 3
Konkurrerar med Kepa om att utses till matchens lejon. Kovacic var på ordentligt spelhumör i den första halvleken. Kroaten lekte sig förbi pressande saudier och dribblade så det stod härliga till på de ytor han belönades med. Passningsspelet satt där det skulle, men prestationen dalade lite väl mycket i andra halvlek.

Marcos Alonso (ut 86’) – 3
Kombinerade på ett bra sätt med Kovacic och Havertz ute till vänster. Han tog också sina patenterade löpningar in i offensivt straffområde, men fick sällan se lagkamraterna söka honom i djupled. Liksom flera andra såg han ordentligt trött ut sista kvarten.

Hakim Ziyech (ut 72’) – 3
Ziyech tog fram gatufotbollen från Amsterdam ikväll, det var stundtals riktigt underhållande att se på. Var inblandad i det mesta på offensiv tredjedel, men fick se sig hindrad av blåklädda försvarare eller stundtals sin egen beslutsförmåga. Var nära att sätta ytterligare ett drömmål.

Kai Havertz – 3
Havertz visade sin frustration över att inte ha fått starta på slutet. Tysken älgade på över hela banan och var även han inblandad i många fina aktioner framåt. Hade en boll i stolpen och hade kunnat noteras för en assistpoäng om det inte vore för klumpiga lagkamrater i just det momentet.

Romelu Lukaku – 3
Lukaku var engagerad och aktiv i första halvlek. De inspel han fick av lagkamraterna blev det inget av, men när Al-Hilal misslyckades med att rensa bort bollen så var han på plats. Det var ett av hans livs enklaste mål, men de räknas de också!