Emirates Stadium, 2021-08-22 17:30

Arsenal - Chelsea
0 - 2

Spelarbetyg: Arsenal - Chelsea
Den perfekta starten på ligaspelet fortsätter!

Spelarbetyg: Arsenal - Chelsea

Chelsea fortsatte sin fina start på säsongen på Emirates Stadium och slog Arsenal komfortabelt med 2-0 efter en väldigt fin insats.

Betygsskala:
1 – Dålig
2 – Godkänd
3 – Bra
4 – Mycket bra
5 – Världsklass


Startelvan

Edouard Mendy – 2
Sätts inte direkt på prov i detta London-derby. Skarp avvärjning av Aubameyangs kontringsläge ger plus i kanten.

Cesar Azpilicueta – 3
Mycket bra i duellspelet, plockade ned samtliga rödklädda ynglingar som fick för sig att utmana honom. Azpi var också en trygg bolltransportör matchen igenom. Kaptenen stod såklart även för en viktig block i mitten av andra halvlek.

Andreas Christensen – 3
Hanterar hemmalagets djupledsspel bra, värderar klokt när han är felvänd. Sedvanligt trygg med bollen vid sina fötter.

Antonio Rüdiger – 4
Tar lite mer plats än sina mittbackskamrater idag, vilket ger effekt på betyget. Sätter tidigt tonen med sitt fysiska spel, är dessutom väldigt konstruktiv med sina passningar framåt i banan.

Reece James – 4
Förvaltade de ytor han gavs på Arsenals på bästa sätt. En delikat framspelning till Lukaku för ledningsmålet följdes upp av ett ännu vackrare avslut till 2-0. Hotade konstant från sin kant, och var utöver det solid i defensiven.

Jorginho – 2
Stötte på problem när Arsenal gick för att kontra, ibland efter bolltapp av honom själv. I anfallsspelet sköttes mycket av Jorginhos kroatiske mittfälltskollega.

Mateo Kovacic(Ut ’72) – 3
Verkade upplyft av att ha sitt föredragna 8 på ryggen, jobbade på bra i båda riktningarna. Värderade väldigt rätt i när han ska spela rakt och när han väljer att lugna ner tempot.

Marcos Alonso – 3
Hade ett fint samarbete med Kai Havertz ute till vänster. Levererade bra inlägg från den högra hörnflaggan matchen igenom. Slapp ofta bry sig om Nicolas Pepe då ivorianen plockades ned av Rüdiger.

Mason Mount(Ut ’82) – 4
Saknade ibland skärpan i de avgörande lägena, men stod trots det för en fin assistpoäng i protokollet till 2-0. Använde Lukakus fina targetspel till sin fördel på ett fint sätt.

Kai Havertz(Ut ’89) – 3
Rörde sig över stora ytor och var väldigt delaktig i spelet under sina 89 minuter på planen. Hittade finurliga lösningar på svåra situationer och kombinerade ofta vackert med Marcos Alonso.

Romelu Lukaku – 4(Matchens lejon!)
Vilket sätt att återintroducera sig för Chelsea-fansen av belgaren! Var orubblig med ryggen mot mål och en jättefin länk i anfallsspelet. Lyckades samtidigt hota i djupled, och krönte insatsen med mål direkt. Vågar man säga att han plockat upp Drogbas stafettpinne gällande att göra livet surt för Arsenal?'

Avbytare

N’Golo Kanté(In ’72) – 3
Kom in med energi och dribblingsräder, bidrog starkt till att bibehålla Chelseas järngrepp om matchen.

Hakim Ziyech(In ’82) – Spelade för kort tid för att betygsättas

Timo Werner(In ’89) – Spelade för kort tid för att betygsättas

 

Wiktor Lidvall@LidvallWiktor2021-08-22 20:03:50
Author

Fler artiklar om Chelsea