Brentford Community Stadium, 2021-10-16 18:30

Brentford - Chelsea
0 - 1

Spelarbetyg: Brentford - Chelsea

Spelarbetyg: Brentford - Chelsea

Chelsea tog tre viktiga poäng när man besegrade Brentford borta, Ben Chilwell och Edouard Mendy blev matchvinnare i ett tufft derby

Betygsskala:
1 - Dålig
2 - Godkänd
3 - Bra
4 - Mycket bra
5 - Mästerlig

Startelvan (3-5-2)


Mendy - 4 - Matchens lejon!
Står återigen för matchavgörande ingripanden, och samspelar som alltid väldigt väl med backlinjen. Stabil, oerhört viktig i matcher som dessa.

Christensen - 3
Gör egentligen inget spektakulärt, vilket inte heller är meningen att försvarare ska göra. Trygg idag, stark 3a

Chalobah - 3
Står rätt, och visar sig för medspelarna när man är under press. Ser lite klumpig ut i ett par dueller där han går in väl hårt nära eget mål, men i övrigt en stabil insats.

Sarr - 3
Debut i Premier League, men såg ut att ha spelat i ligan länge. Tuff och aggressiv, kan bli en utmanare om startpositionerna även när alla mittbackar är disponibla

Chilwell - 4
Om än svag 4a, så skapar Chilwell så pass mycket yta och söker inlägg, att han blir matchvinnare även på papperet till slut. Mycket fin insats av Chilly, som närmar sig toppformen igen

Azpilicueta - 3
Gör en bra insats, även om han inte syns alls i första halvlek. Står alltid rätt defensivt, och visar återigen sina ledaregenskaper på planen.

Kanté - 3
Fransmannen gör flera försök, framförallt i första halvlek, att kliva igenom Brentfords mittfält och backlinje. Lyckas inte alltid, och ser aningen sliten ut efter covid. Men han är på god väg att bli den där viktiga kuggen i detta Chelsea igen. Stark 3a.

Loftus-Cheek - 3
Stark insats defensivt av Loftus-Cheek, som är jobbig att möta i duellspelet för Brentford. Imponerar återigen.

Kovacic - 3
Enkel 3a för Kovacic idag, drar på sig en rätt klumpig varning, men löper outtröttligt som alltid.

Lukaku - 1
Får inte alls till samspelet med Werner, och nog är Lukaku en anfallare man ska spela ensam som target. Eller åtminstone som target till att börja med. Undertecknad är fundersam över detta tvåmanna-anfall.

Werner - 2
Löper lika mycket som vanligt, men får inte till passningsspelet något vidare. Har ett gyllene läge att göra mål, men missar hela målburen. Werner jobbar dock hårt, och gräver fram en hörna eller två på egen hand.

Avbytare
Mount (in 65’) – 2
Ett okej inhopp, inte mer än så. Dock var det ett tufft läge att hoppa in i matchen.

Havertz (in 77’) – spelade för kort tid för att bedömas
James (in 89’) – spelade för kort tid för att bedömas
 

Emanuel Ålund 2021-10-16 21:05:00
Author

Fler artiklar om Chelsea