Spelarbetyg: Burnley- Chelsea

Spelarbetyg: Burnley- Chelsea

Känslan är alltid lika skön när man kan säga att man mosar Burnley på Turf Moor och visst känns det lika bra även denna gång.

Betygsskala:
1 Lejon – Dålig
2 Lejon – Godkänd
3 Lejon – Bra
4 Lejon – Mycket bra
5 Lejon – Mästerlig!


Edouard Mendy – 3
Inte mycket att göra men det han behöver göra löser han som vanligt briljant - skönt att senegalesen finns.

Trevoh Chalobah - 2
Är bra idag trots att han mer sällsynt sattes på prov - har dock en tendens att visa lite för mycket nonchalans men står för assisten till 0-1 från James vilket är engelmannens första för säsongen.

Antonio Rüdiger – 3
Som ett kärnkraftverk den här mannen och man hör nästan 'Zombie Nation' när han rör sig runt på planen. Så solid och pålitlig att det nästan saknar motstycke. Ja, utöver hans radarpartner jämte honom då såklart.

Thiago Silva - 4 
Finns knappt något mer att säga om brassen. Utan honom kunde Burnley fått in ett tidigt, jobbigt 1-0. Är kanske han och Toni världens bästa mittbackspar just nu? 

Reece James (ut 74) – 4 Matchens lejon!
Wow! så skönt att han är tillbaka och då pratar jag inte ens om hans offensiv... första målet sedan Halloween och en avgörande pass in till Havertz.  

Jorginho - 3
Man känner sig ofta lugn med italienaren på plan och han är skicklig idag måste jag säga. Var med sin press bidragande till segern. 

N'Golo Kanté (ut 71) - 3
Som vanligt bra men måste erkänna att jag förväntar mig än mer av den högoktaniska fransosen men ser till att vinna bollar som sedan generar i mål eller farliga målchanser och kunde bekvämt bytas ut redan med tjugo minuter kvar.

Saúl Nïguez - 3
Har sin överlägset bästa period i klubben för närvarande och att snubben förra säsongen vann 'tacklingsligan' i La Liga är ingen chock.Tog Alonsos roll idag som wingback vilket var något nytt för spanjoren och han löste det bra.

Mason Mount (ut 79) - 2
Skall inte kalla honom osynlig men om Chelsea vinner med 0-4 och inga poäng generar mittfältaren så får det ses som ett tecken. Fruktansvärd arbetskapacitet.

Christian Pulisic - 4
Amerikanen är bra idag och får en fyra för både mål och assist och hans samspel idag med Reece James och Havertz är briljant. Har visat bra form senaste trots att han har en tendens att bli osynlig emellanåt.

Kai Havertz - 4
Värdklass såklart! Nya mål och tysken gör sig mer och mer pålitlig även i poängproduktionen och samspelar återigen briljant med fronttrion.

Inhoppare:

Ruben Loftus-Cheek (in 71) - 2
Helt okej från Ruben som nog snart får visa prov på mer och ge oss mer av hans episka, offensiva framstötar.

Mateo Kovacic (in 74) - inga anmärkningsvärda kommentarer
Timo Werner (in 79) - inga anmärkningsvärda kommentarer

Mattias Henriksson 2022-03-06 07:19:04
Author

Fler artiklar om Chelsea