Stamford Bridge, 2021-03-17 21:00

Chelsea - Atlético
2 - 0

Spelarbetyg: Chelsea – Atletico Madrid

Spelarbetyg: Chelsea – Atletico Madrid

Chelsea gick under kvällen vidare i Champions League efter ett returmöte mot Atletico Madrid som slutade 2–0.

Betygsskala:
1 Lejon – Dålig
2 Lejon – Godkänd
3 Lejon – Bra
4 Lejon – Mycket bra
5 Lejon – Mästerlig

Edouard Mendy – 3

Mendy sattes inte på några speciellt stora utmaningar i mål idag, förutom när han snyggt avvärjde ett skott från Joao Felix i matchens slutskede, men gjorde verkligen det han skulle. Räddade de skott som han fick emot sig och var tydlig och slarvade inte i spelet med fötterna.

Cesar Azpilicueta © – 3
Kapten Azpilicueta gjorde en bra match. Han styrde och ställde i Thiago Silvas frånvaro och förutom straffsituationen som kunde blivit rejält kostsam var den en gedigen och näst intill felfri försvarsinsats från den spanske veteranen.

Kurt Zouma – 2
Det var en klart godkänd insats av Zouma som trots en otäck nickduell lyckades genomföra hela matchen på ett bra sätt. Ser alltjämt lite lätt osäker ut i en del av sina aktioner och verkar sakna det självförtroende som han utstrålade konstant under hösten. Med det sagt var det verkligen inget fel på hur Zouma genomförde dagens match.

Antonio Rüdiger – 4
Rüdiger fortsatte på sitt säregna sätt att flänga runt på plan men gjorde vad han skulle och lyckades med det mesta. Var distinkt och tydlig i försvarsspelet och skötte även spelet med boll på ett imponerande sätt.

Reece James – 3
James fortsätter att pumpa upp och ner längs sin högerkant och trots att han slarvade i en del lägen gjorde den egna produkten en bra match. Det saknades lite slutprodukt men James fyllde på i offensiven och var ständigt ett alternativ på kanten, vilket totalt resulterar in en bra match från James.

Mateo Kovacic – 4
Ansvaret att fördela boll låg till stor del på kroaten idag, och det var en uppgift han skötte med bravur. Han dikterade tempo, förflyttade boll och hittade hela tiden bra lösningar och kluriga passningar för att spela sig ur den spanska pressen.

N’Golo Kanté – 5 Matchens Lejon!
70 procent av jordens yta täcks av vatten, resten täcks av N’Golo Kanté. Sägningen har upprepats många gånger och den skapades för att illustrera tillfällen som just denna match. Kanté var överallt i försvarsspelet, både på egen planhalva och i den högre återerövringspressen. Magnifik insats av fransmannen.

Marcos Alonso (ut 93') – 2
Alonso står tillsammans med hela försvaret för en stabil match, men den offensiva spets som man så ofta brukar kunna se från Alonso saknades, den där sista skärpan som resulterar i mål och assist fanns inte där, vilket drar ner betyget på Alonsos insats.

Hakim Ziyech (ut 77’) – 4
Det var en av Ziyech bättre matcher i Chelseatröjan vi fick se idag. Han gjorde mål, skapade chanser och spred allmän oreda i motståndarförsvaret med sin svårhanterade, tekniska spelstil. Jobbade i försvarsspelet också, så det var en rakt igenom bra insats av Ziyech.

Kai Havertz (ut 93’) – 4
Även I fallet Havertz fick vi se en av hans bättre matcher sedan ankomsten till London. Tysken var väldigt delaktig i allt i offensiv väg och spelade en viktig roll i det mål som Ziyech gjorde, när han fint serverade Werner.

Timo Werner (ut 83') – 4
Werner stod för en väldigt pigg insats och bidrog generellt till ett rörligt anfallsspel. Han lyckades hitta bra kombinationer med Ziyech och landsmannen Havertz, trion flöt fram på offensiv planhalva. En oerhört fin assist till matchens första mål, Werner spelade en avgörande roll idag.

Christian Pulisic (in 77’) – Spelade för kort tid för att betygsättas.
Callum Hudson-Odoi (in 83’) – Spelade för kort tid för att betygsättas.
Emerson (in 93’) - Spelade för kort tid för att betygsättas.
Ben Chilwell (in 93’) – Spelade för kort tid för att betygsättas.





 

Gustav Stenberg@gustav_stenberg2021-03-17 23:07:59
Author

Fler artiklar om Chelsea