Chelsea - Brighton
1 - 1

Spelarbetyg: Chelsea - Brighton
Besvikelse för alla kungsblå.

Chelsea tappade 1–0 till 1–1 i matchens absoluta slutskede. Efter att ha öppnat starkt lade man sig på rygg och tillät gästerna dominera stora delar av andra halvlek. Resultatet var således inte helt ologiskt.

Edouard Mendy – 3

Stod för flertalet fina räddningar under matchens gång. Skulle egentligen inte ha behövt ingripa så pass ofta, men kom till sin backlinjes undsättning. Kan inte lastas för Brightons sena kvitteringsmål.

Cesár Azpilicueta – 3
Gjorde ett mycket fint jobb med att stänga högerkanten under matchens sista 20 minuter. Agerade pådrivare i båda ändarna av planen.

Andreas Christensen (ut 46’) - 3
Hade flertalet fina brytningar under sin halvlek på planen. Hittade dessutom Lukaku bra och möjliggjorde ett lyckat targetspel med sina väl avvägda passningar framåt i planen.

Antonio Rüdiger – 3
Stod för en solid insats rakt igenom. När mittfältet var oförmöget att ta initiativ så gjorde Rüdi vad han kunde. Ansvaret för baklängesmålet faller främst på Chalobah, snarare än Rüdiger.

Christian Pulisic – 2
Amerikanen gjorde en klart godkänd insats på en för honom ovan position. Visade prov på kämpaglöd och höll inte tillbaka i duellspelet. Tyvärr så vägde han ofta lite väl lätt i närkamperna.

Jorginho – 2
I denna match hade vi behövt Jorginhos vanliga spel. Då han dikterar tempot och saktar ned spelet vid behov. Efter paus blev italienaren fången i Brightons kaosartade forcering och kunde inte sätta särskilt mycket emot. Det hårda matchandet märktes på Jorginho ikväll.

Mateo Kovacic – 2
Thomas Tuchel ojade sig inför matchen, medveten om att han tvingades spela in Kovacic tidigare än han hade önskat. Han fick fog för sin oro. Kova kladdade onödigt ofta med bollen och orsakade på egen hand flera kontringar för bortalaget.

Reece James (ut 27’) – 2
Även om hans tre hörnor blev resultatlösa så var de välslagna och utgjorde hot för bortalaget. Spelade fram Rüdiger på ett fint sätt efter just en undanrensad hörna. Kom inte riktigt till sin rätt ute till vänster, men presterade trots det bra framåt i planen. Förhoppningsvis är skadan som tvingade honom till ett byte lindrig.

Mason Mount – 3
Mount var inblandad i allt positivt Chelsea stod för i denna match. Han spelade fram till lagets enda mål och Chelseas anfall började eller avslutades ofta av Mount. Borde absolut ha gjort något bättre av det två mot ett-läge han bjöds på i matchens inledning.

Callum Hudson-Odoi (ut 67’) – 2
Detta var inte Hudson-Odois bästa match. I den första halvleken kombinerade han väl med sina anfallskamrater, men det fanns definitivt utrymme för förbättring. Efter paus var det CHO:s tur att kasta bort ett gyllene omställningsläge, vilket kunde ha stängt matchen.

Romelu Lukaku – 4 Matchens lejon!
Lukakus första start sedan oktober månad. Belgaren passade på att stå för en verkligt fin insats. Han sög upp bollar när han stod felvänd och agerade sedan framspelare på ett mycket bra sätt. Stod för ett fint avslut till 1–0, kom tyvärr inte till alltför många klara målchanser utöver det tillfället.

Inhoppare

Marcos Alonso (in 27’) – 2

Spanjoren gjorde ett habilt inhopp, tanken var ju att han skulle vilas ikväll efter många starter i rad. Utmärkte sig inte alls framåt, hade det ganska tufft i en mot en-spelet defensivt.

Trevoh Chalobah (in 46’) – 2
Chalobah hade spelat ihop till en trea fram till matchens sista minuter. Han stod fram till dess för ett resolut försvarsspel. Han motade bort inlägg efter inlägg när Brighton tilläts fortsätta attackera. Tappade tyvärr bort sin markering när det betydde som mest.

N’Golo Kanté (in 67’) – 3
Bytet fick exakt den effekt alla hade hoppats på. Kantés blotta uppenbarelse verkade höja alla tio lagkamrater. Men fransmannen visade klassen även när han faktiskt var involverad. Han läste spelet så som bara han kan och bidrog dessutom med finurliga lösningar framåt.