Stamford Bridge, 2021-03-08 19:00

Chelsea - Everton
2 - 0

Spelarbetyg: Chelsea - Everton
En helgjuten insats av Havertz & Co.

Spelarbetyg: Chelsea - Everton

Chelsea följer upp segern mot Liverpool genom att slå deras blåa granne Everton, resultatet skrevs till en komfortabel 2-0-seger.

Betygsskala: 
1 Lejon - Dålig
2 Lejon - Godkänd
3 Lejon - Bra
4 Lejon - Mycket bra
5 Lejon - Mästerlig


Startelvan(3-4-3):

Edouard Mendy – 2
Har knappt något att göra på hela matchen, kan inte göra annat än att dela ut betyget godkänd.

César Azpilicueta – 3
Återigen den försvarare som anförtros med flest bollkontakter. Bygger passningstrianglar med James och Jorginho och varvar detta med enstaka framstötar. Har Richarlison i sin bakficka i 90 minuter plus tillägg.

Andreas Christensen – 3
Fortsätter på inslagen väg sedan Thiago Silvas skada. Den så instrumentala brassens frånvaro märks inte över huvud taget, utan Christensen har verkligen axlat ansvaret som försvarsgeneral. Hittar på nytt forwards i djupet vid väl valda tillfällen.

Kurt Zouma – 2
Verkar lite väl rädd för att begå misstag med bollen, vilket lär kunna förklaras med viss matchovana. Ska sägas att han gick vinnande ur duellen med Calvert-Lewin, som inte hade sin bästa afton.

Reece James – 2
James letar fortfarande efter formen sedan sin comeback från skada, men precis som mot Liverpool så vågar han bli mer offensiv ju längre matchen lider. Ett litet fall framåt för den unge engelsmannen.

Jorginho – 3
Metronomen på innermittfältet tickar på. Everton centrerade laget hårt för att försöka sätt stopp för hemmalaget, men detta bekymrade inte italienaren nämnvärt. Styr och ställer på ett föredömligt sätt, iskall från straffpunkten.

Mateo Kovacic(Ut 80’) – 4 – Matchens lejon!
Bollvinnare, dribbler, framspelare, allt det var Mateo Kovacic idag. När Tuchel verkar ha bestämt sig för ett tvåmannamittfält så ställs ännu högre krav på de centrala mittfältarna, och som kroaten svarade upp på den kravställningen! Briljant framspelning till Havertz som löste straffsparken och sedermera 2-0-målet.

Marcos Alonso – 3
Spanjoren var på gammalt sedvanligt striker-humör idag, och hans anfallslusta verkar smitta av sig på medspelarna. Tilläts nästan ha fri lejd på sin vänsterkant av Iwobi, som också byttes ut tidigt i andra halvlek.

Timo Werner(ut 90’) – 2
Har inte samma inflytande på matchen som sina två anfallskollegor, men har ett par riktigt bra chanser i andra halvlek som måste förvaltas bättre. Att Werner konstant hittar de här lägena måste fortsatt ses som ett gott tecken, men ännu godare skulle det smaka om han satte dit dem lite oftare.

Kai Havertz – 4
En ypperlig comeback i startelvan för Havertz, som något oväntat tog den centrala platsen i Chelseas anfallstrio. Verkade lite stapplig i den absoluta inledningen, men växer in i matchen på ett mycket bra sätt. Spelbar både i djupled och på fot, och direkt inblandad i båda Chelseas mål. Hade kunnat få ett mål själv om VAR-domare Oliver bedömt längden på hans tröjärm annorlunda.

Callum Hudson-Odoi(Ut 66’) – 3
Får lite väl många bollar felvänd i första halvlek, men värderar bra och tar inga onödiga risker. Mycket fint förarbete till som leder fram till ledningsmålet, och är utöver det initiativrik under sin dryga timme på planen.

Inhoppare:

Mason Mount(In 66’) - 3
Verkade nästan provocerad över att tvingas vila, även om Tuchels rotation såklart är motiverad och dessutom betalar sig. Var inblandad i det mesta framåt sedan han hoppat in, bidrog utöver det till att stänga ned de få försök Everton mäktade med.

N’Golo Kanté(In 80’) – Spelade för kort tid för att betygsättas.

Christian Pulisic(In 90’) - Spelade för kort tid för att betygsättas.

Wiktor Lidvall@LidvallWiktor2021-03-08 21:43:59
Author

Fler artiklar om Chelsea