Stamford Bridge, 2021-05-01 18:30

Chelsea - Fulham
2 - 0

Spelarbetyg: Chelsea – Fulham

Spelarbetyg: Chelsea – Fulham

Chelsea tog en bekväm seger hemma mot Fulham, i en match som slutade 2-0.

Betygsskala: 

0 lejon- Generalusel
1 lejon- Dålig
2 lejon- Godkänd
3 lejon- Bra
4 lejon- Mycket bra
5 lejon- Mästerlig


Edouard Mendy - 4
Pigg och alert, har ett par fina räddningar, bland annat en vass reflexräddning i första halvleks slutskede. Trygg och säker med boll, samspelar väl med försvararna. Möjligtvis en svagare fyra i betyg, men Mendy gör inga misstag; och en hållen nolla säger alltid något om insatsen, trots allt.

Reece James - 3
Ser pigg ut, jobbar hårt i defensiven och tar initiativ i omställningsspelet. Fin insats av engelsmannen, men får inte riktigt till det offensiva spelet idag, likt Chilwell.

Andreas Christensen - 3
Ser säker ut med bollen, gör egentligen inga misstag alls idag. Blir smått osynlig stora delar av matchen, vilket brukar vara ett bra betyg för en mittback (åtminstone om man pratar om det defensiva arbetet)

Thiago Silva - 4
Stabil, säker och lugn med bollen – som alltid. Av de tre mittbackarna för dagen, är Silva den som lyser starkast.

Kurt Zouma - 3
Ser stundtals aningen klumpig ut med bollen, gör ett par onödiga kapningar till följd av att han halkar efter. Gör dock inga dyrbara misstag, och spelar upp sig i den andra halvleken.

Ben Chilwell (ut 81’) - 3
Är inte riktigt lika aktiv i anfallsspelet på sin kant, som man kunde trott på förhand. Men löper mycket och städar upp på sin vänsterkant.

Mason Mount (ut 76’) – 4.
Löper över stora delar av planen, visar upp en helt otrolig första touch flera gånger – bland annat då han frispelar Werner som sedan söker Ziyech. En assist idag, och utöver Havertz är det Mount som lyfter denna match för Chelsea.

Billy Gilmour - 1
Går bort sig lite väl enkelt ett flertal tillfällen, då Fulham kliver upp i plan. Ser match-otränad ut, vilket kan förklaras med att han ännu inte spelats in i Tuchels lagbygge. Spelar upp sig något i den andra halvleken, men tyvärr klart sämsta insatsen i laget. Vi vet att Gilmour kan mycket mer än så!

Hakim Ziyech (ut 66’) - 3
Slår många riktigt fina passningar i djupled, väldigt nyttig idag. Även om alla passar inte sitter till hundra procent, är Ziyechs första instinkt alltid att kolla offensivt efter djupledslöpningar – vilket är riktigt bra. Kan dock bli lite nonchalant emellanåt, istället för att resolut täcka boll försöker marockanen ofta sig på att tunnla motståndaren. Inte helt lyckat varje gång, och mot bättre lag än Fulham, är det inte särskilt smart att ens försöka.

Timo Werner - 3
Väldigt löpvillig och aktiv. Är med och skapar ett antal lägen, och spelar fint fram till Havertz andra mål. Är pressad över sin målproduktion, men fortsätter kriga på, vilket är det viktigaste i dagsläget.

Kai Havertz – 4, Matchens lejon!
Fungerar väldigt bra och tycks trivas i rollen som falsk nia. Målskytt gånger två för dagen, och således matchvinnare. Har ett fint samspel med Werner där tyskarna kombinerar ett antal gånger.

Inhoppare:

N’Golo Kanté (in 66’) – 2
Kom in i en match som redan var avgjord, för att stänga matchen ytterligare och inte riskera något. Svårbedömt läge, godkänt är självklart för fransosen, men det är svårt att säga mer än så.

Tammy Abraham (in 76’)
Spelade för kort tid för att bedömas

Marcos Alonso (in 81’)
Spelade för kort tid för att bedömas

 

Emanuel Ålund 2021-05-01 20:30:00
Author

Fler artiklar om Chelsea