Chelsea vann derbyt mot Leeds med 3-2, efter en underhållande och svängig match

3. Bra
4. Mycket bra
5. Mästerlig!

Edouard Mendy - 2
Behöver inte anstränga sig alltför mycket i första halvlek, men straffen Mendy släpper in kan man kanske önska något mer av. Gör inga direkta misstag, utan är lika lugn och säker som alltid i framförallt uppspelen. 2-2-målet kan man inte klandra senegalesen för heller.

Marcos Alonso (ut 87’) – 3
Drog på sig en onödig straff som ledde till 0-1, men spelade sedan upp sig. Fin assist till 1-1-målet, och löper bra på vänsterflanken.

Antonio Rudiger – 4 – Matchens lejon!
Öser på för fullt som vanligt, tyskens inställning är ett föredöme. Jobbar fram straffarna som leder till 2-1, och till 3-2. Stabil insats!

Thiago Silva – 3
Tryggheten själv som alltid, städar undan det mesta och samspelar bra med Mendy. Misslyckas dock grovt med att ställa offside på vad som blir kvitteringen till 2-2.

Cesar Azpilicueta (ut 74’) – 2
Syns inte alltför mycket, och kliver inte upp offensivt trots att det finns yta att gå på. Brukar vara konsekvent väldigt bra, men idag är ”Dave” inte alls tongivande.

Reece James – 2
Ser ganska tröttkörd ut, kommer inte alls loss på högerkanten när det ska skapas offensivt. Kämpar på bra, men det blir inte särskilt mycket av det när han har bollen offensivt.

Jorginho - 4
Styr mittfältet överlag väldigt fint, även om han inte gör särskilt många patenterade smörpassningar idag. Sätter straffen till 2-1 stensäkert, och upprepar iskallt bedriften till 3-2 trots Mesliers psykningar.

Ruben Loftus-Cheek – 1
Gör ingen vidare första halvlek, hamnar lite fel och det uppstår flertalet missförstånd med både Jorginho och anfallstrion. Något bättre i andra halvlek, men gör sammantaget ingen vidare match idag.

Mason Mount – 3
Vill mycket och rör sig på stora delar av planen. Hittar den klassiska striker-ytan vid kvitteringen i slutet av första halvlek. Svag 3a, men likväl en fin insats i en tuff match.

Kai Havertz – 2
Spelsugen, visar sig ofta och vänder ofta direkt mot mål. Hittar dock inga klara lägen, utan får mest agera uppspelspunkt.

Werner (ut 74’) - 2
Hamnar väldigt långt ut stundtals, och även om det är instruerat av Tuchel, kan man tycka att Werner borde synas mer i straffområdet. Godkänd insats, men inte mer än så.