Chelsea - Leicester
2 - 1

Spelarbetyg: Chelsea - Leicester
Rejäl skillnad på prestationen i jämförelse med senaste mötet lagen emellan.

Chelsea besegrade Leicester med 2-1 i Premier Leagues näst sista omgång och tog därmed en liten men naggande god revansch sedan förlusten på Wembley.

Edouard Mendy - 2
Ställs knappt alls på prov under matchens gång. Stabil med fötterna, chanslös på Leicesters reducering.

Reece James - 3
Dominant i luftrummet, hade Jamie Vardy i sin ficka matchen igenom. Verkar må bra av positionsbytet med Azpi.

Thiago Silva - 3
Har inte mycket att göra i första halvlek. Trygg med bollen och värderar rätt. Säkerheten själv när Leicester började trycka på mot slutet.

Antonio Rüdiger - 3
Tog tag i taktpinnen från start och satte sig i respekt. Bra samarbete med Chilwell ute till vänster. Äntligen målskytt, och vilket tillfälle han valde att göra det målet sedan!

Cesar Azpilicueta(Ut ’87) – 3
Konstruktiv med bollen, en klar förbättring i jämförelse med insatsen på Wembley. Utmanas knappast av Thomas i spelet utan boll.

N’Golo Kanté(Ut ’32) – 2
Hann inte uträtta särskilt mycket innan han tvingades kliva av. Insatsen fram till dess var vare sig hackat eller malet.

Jorginho - 3
Många bollkontakter som vanligt, spelar ikväll ganska direkt, vilket var vitalt för mängden chanser Chelsea skapade ikväll.

Ben Chilwell - 3
Bra leveranser från fasta situationer, varav en till slut förvaltades av Rüdiger. Har inga problem defensivt på sin kant.

Mason Mount - 3 - Matchens lejon!
Inför matchen presenterades Mount med supportrarnas utmärkelse till säsongens bäste spelare, vilket han visade under de 90 minuter som följde. Inblandad i precis allt.

Christian Pulisic - 2
Många bollkontakter för amerikanen, men få som faktiskt lyckas. Snubblar för det mesta över bollen, när han väl fick kontroll på den så var inte passningarna av önskad kvalitet.

Timo Werner(Ut ’90) - 2
Man får ge Werner att han trots sju sorger och ännu fler bedrövelser i offensivt straffområde aldrig, aldrig ger sig. Löper outtröttligt i sin 50:e match för säsongen.

Avbytare:

Mateo Kovacic(In ’32) – 2
Passningsprocenten i comebacken efter skada var inte den bästa, men bidrar till att hålla matchen under kontroll.