Stamford Bridge, 2022-01-02 17:30

Chelsea - Liverpool
2 - 2

Spelarbetyg: Chelsea - Liverpool

Ett vilt kämpande Chelsea spelade mycket bra utan Lukaku, men fick nöja sig med ett 2-2-resultat och därmed en poäng. Spelarna ska ha all heder för prestationen efter ett par omskakande dagar och betygen blir positiva.

Betygsskala: 
0 lejon- Generalusel
1 lejon- Dålig
2 lejon- Godkänd
3 lejon- Bra
4 lejon- Mycket bra
5 lejon- Mästerlig



Éduoard Mendy – 4 - Matchens lejon!


Senegalesen var, som oftast, en gigant i målet. Agerade lugnt och behärskat och stod för ett flertal högklassiga ingripanden på giftiga avslut som en sämre målvakt hade släppt in. Matchens lejon! Kommer att saknas den kommande månaden.

Antonio Rüdiger - 3

2021-Rüdiger stod nästan jämt för minst tre-plus-insatser, och 2022-Rüdiger inledde på samma vis. Inte så spektakulärt bra som vi vet att han kan vara, men kompetent både defensivt och offensivt. Måtte han (mot förmodan vid det här laget) stanna i klubben!

Thiago Silva - 3

Den brasilianska försvarsgeneralen var lugnet själv i vanlig ordning och hanterade det mesta bakåt, med ett fåtal undantag, på ett bra sätt. Han slog dock inte lika många linjebrytande passningar som han brukar.


Trevoh Chalobah - 2 (UT 70’)

”Trev” stod för ett par okarakteristiska, kostsamma tidigt i matchen, men han spelade upp sig och uppnår därmed näppeligen godkänt. Kan bättre.

Marcos Alonso – 2

Spanjoren kan inte rå för sina begränsningar och gjorde, utefter sina förutsättningar, en knappt godkänd insats. Saknade dock skärpa och blev rejält bortskojad vid Salahs 2-0-mål. En ny vänster-wingback står helt klart på önskelistan under januari.

Mateo Kovacic - 4

Jobbade mycket bra i båda riktningarna och visade ofta prov på sin utmärkta teknik. Nosade på Matchens lejon tack vare sitt otroliga mål som säkert kommer att kandidera till ett av säsongens vackraste! Inte visste vi att du kan sånt där, Mateo!

N’Golo Kanté – 3

Visar sin enorma betydelse för oss varenda gång han beträder planen och dagens match utgjorde inget undantag. Stod som vanligt för viktiga brytningar och bevisade återigen att han även har offensiva verktyg i sin verktygslåda. Passningsspelet blir bara bättre och bättre för varje match.

César Azpilicueta – 2

Vår spanske kapten hade bitvis problem med tempot, men gjorde ändå ett godkänt jobb framåt och bakåt. Hade det svettigt mot Mané längs kanten, men gjorde några viktiga brytningar. Attityden, professionalismen och ”grintan” är alltid felfri hos ”Azpi”, vilket, mot bakgrund av de senaste dagens händelser, inte kan sägas om alla spelare

Christian Pulisic – 3

Snudd på en fyra. Amerikanen visade prov på vad han kan vid flera tillfällen, inte minst vid 2-2-målet där avslutet satt som en smäck. Idag gjorde han skillnad och hade fått det högre betyget om han hade förvaltat åtminstone någon av sina övriga chanser. Gott gry dock! Mer sånt här, Captain America! Pretty please?

Kai Havertz – 3 (UT 79’)

Slet och kämpade på ett föredömligt sätt idag. Skapade problem för Liverpools försvarsspelare med sitt ihärdiga press-spel och kunde ha fått med sig en poäng eller två. Tröttnade efterhand, vilket är förståeligt efter coronafrånvaron. Gut, Kai!

Mason Mount - 3


Mount var, som alltid, viktig med sin energi och bidrar alltid med sin kämpaglöd även om spelet inte riktigt stämmer. Kunde ha skapat lite mer. Klarade sig, helt riktigt, från ett rött kort. Svag trea allt som allt.


Inbytta:

Jorginho – 2 – (IN 70’)

Kom in med 20 minuter kvar och försökte ta tag i spelet. Bidrog i det tysta med sitt kontrollerande passningsspel, men fick inte mycket annat uträttat.

Callum Hudson Odoi – Inget betyg – (IN 79’)

Spelade för kort tid för att betygsättas.

Thomas Tuchel – 3

Det går att ha olika åsikter om petningen av Lukaku, men han visade mod och pondus genom att våga fatta det tuffa beslutet. Tysken ska ha credd för att han lyckades få spelarna att prestera, och överraskade nog de flesta med den djärva offensiven. Han gick lite fel i och med det tillfälliga formationsbytet till 3-5-2, men insåg snabbt sitt misstag och rättade till det. Han fick ingen större effekt på sina byten, men hade ett begränsat material att tillgå.
 

Fredrik Temmes2022-01-02 21:01:26
Author

Fler artiklar om Chelsea