Stamford Bridge, 2022-05-14 17:45

Chelsea - Liverpool
5 - 6

Spelarbetyg: Chelsea – Liverpool 

Spelarbetyg: Chelsea – Liverpool 

Efter att ha förlorat mot Liverpool efter straffar blev Chelsea finalförlorare i FA Cupen för tredje året i rad. 

Betygsskala:
1 Lejon – Dålig
2 Lejon – Godkänd
3 Lejon – Bra
4 Lejon – Mycket bra
5 Lejon – Mästerlig

Edouard Mendy – 3

Mendy gjorde en fin räddning på ett skott från Diaz tidigt i matchen, men efter det fick han inte många chanser att visa upp sina färdigheter förrän i straffläggningen, där han gjorde en viktig räddning. 

Trevoh Chalobah (ut 106’) – 2
Hade initialt stora bekymmer med att hantera Luis Diaz, som hamnade i flera 1-mot-1 lägen mot Chalobah. Den egna produkten jobbade sig dock in i matchen och stod för en överlag godkänd insats. 

Thiago Silva – 2
Chelseas försvar hade inledningsvis problem med att mota bort vågorna av Liverpoolanfall, men växte in i matchen och fick allt bättre kontroll även om man fortsatt släppte till en del skott från de rödklädda. 

Antonio Rüdiger – 2
Precis som sina försvarskollegor hade Rüdiger problem i matchinledningen men kom in i matchen efterhand. Stack inte ut individuellt och vågade sig inte på några offensiva räder, vilket gör att betyget landar på en tvåa. 

Reece James – 3
James brukar få beröm för sina offensiva räder, men matchens wingback var snarare Alonso som var mer involverad ute på sin vänsterkant. Det var dock fortfarande en klart godkänd match av James som för det mesta lyckades hantera duellerna mot Luis Diaz på ett bra sätt. 

Mateo Kovacic (ut 66’) – 3
Det var länge tveksamt om kroaten skulle komma till spel i finalen, men det gjorde han och den dryga timme han var på plan gjorde han det bra. Han styrde spelet, transporterade boll och slet för att se till att han och Jorginho på Chelseas innermittfält skulle kunna hålla jämna steg med Liverpools tremannamittfält. 

Jorginho – 3
Som spelfördelare var det huvudsakligen Jorginhos ansvar att se till att Chelsea kunde spela sig ur Liverpools press, en uppgift som italienaren allt som oftast löste. Hittade lösningar på trängda situationer och var bra i beslutsfattandet och vörderingsspelet. 

Marcos Alonso – 3
Visade framfötterna offensivt vid flertalet tillfällen i dagens match. Gick för den sakens skull inte bort sig i försvarsspelet, utan höll sin position. Överlag en bra match av spanjoren som spelat upp sig på sistone. 

Mason Mount – 2
Mount var, som alltid, bra i spelet. Han är aktiv, vill ha boll och skapar sedan farligheter med bollen. Det resulterade dock inte i någon sluprodukt idag, men Mount var återigen en nyckelspelare i Chelseas offensiv. Svag straff, som tyvärr blev avgörande. 

Romelu Lukaku (ut 85’) – 2
Anfallaren fick till slut chansen från start i en stormatch, men tog den inte riktigt. Hade svårt att komma in i matchen och hade problem med att stångas mot Van Dijk och Konaté. Kom knappt till någon bra målchans på hela matchen. 

Christian Pulisic (ut 106’) – 3
Amerikanen stod för en mycket pigg insats och visade att det var en välförtjänt chans i startelvan som han fått. Skapade mycket, men borde nog han gjort mål på något av sina farliga lägen. 

N’Golo Kanté (in 66’) – 2
Kanté blandade och gav i sitt inhopp. Agerade stundtals klumpigt i anfallsspelet men gjorde som alltid ett bra jobb med bollåtererövring och presspel. Täckte ytor och underlättade för Jorginho som fyllde den mer kreativa rollen på innermittfältet. 

Hakim Ziyech (in 85’) – 2
Marockanen stack inte ut nämnvärt i sitt inhopp. Han skapade en halvfarlig chans i den första förlängningskvarten men utöver det lyckades han inte med mycket konkret, även om han bidrog med en del energi. 

Ruben Loftus-Cheek (in 106, ut 119’) – Spelade för kort tid för att betygsättas 

Cesar Azpilicueta (in 106’) – Spelade för kort tid för att betygsättas 

Ross Barkley (in 119’) – Spelade för kort tid för att betygsättas

Gustav Stenberg@gustav_stenberg2022-05-14 20:50:47
Author

Fler artiklar om Chelsea