Spelarbetyg: Chelsea – Middlesbrough
Kramkalas på Stamford Bridge!

Spelarbetyg: Chelsea – Middlesbrough

Chelsea säkrade sin finalplats i ligacupen med plus i kanten. Idel guldstjärnor denna tisdagskväll på Stamford Bridge efter seger med 6–1 mot Middlesbrough.

Betygsskala
1 – Dålig
2 – Godkänd
3 – Bra
4 – Mycket bra
5 – Mästerlig

Startelvan
Djordje Petrovic – 2

Väldigt trist att nollan sprack i slutminuterna, en chans som jag egentligen inte kan lasta någon individ för. Chelsea har tre försvarare på rätt sida, de faller kanske aningen för långt ned, men avslutet kommer ändå från utanför straffområdet. Väl placerat ute i hörnet. Serben hade en lugn afton i övrigt.

Axel Disasi – 4 – Matchens lejon!
Fransmannen har haft en del tuffa stunder ute på högerkanten, men tisdagens semifinal var inte en av dem. Ett klassmål till följd av ett anfall som Disasi själv initierat samt en ”hockeyassist” när finalplatsen säkrades. Disasi är inte alltid den som sticker ut, men han gör det som förväntas av en spelare i hans position. Mot Middlesbrough fanns dessutom en välkommen X-faktor. Kul!

Thiago Silva – 2
Visade vägen med sitt passningspel från backlinjen, men mycket mer än så behövde veteranen inte göra denna kväll. Det är förstås brassens egen förtjänst att han jobb ser så enkelt ut kvällar som denna.

Levi Colwill – 2
Hade inte särskilt mycket att göra denna afton. Det var dock välkommet att se akademiprodukten spela på sin rätta position. Stod för en viktig och atletisk brytning tidigt i andra halvlek när Boro var på väg igenom.

Ben Chilwell (ut 65’) – 4
Var en av planens absolut bästa spelare den timme han spelade. Vi är vana att se honom bredda och skapa chanser från sidlinjen, men vill Poch spela med inverterade ytterbackar så löser Chilwell den uppgiften med.

Moises Caicedo (ut 72’) – 4
Ecuadorianen går från klarhet till klarhet. Han kommer kanske aldrig kunna leva upp till prislappen som Chelsea betalade, men den rår han inte för. Caicedo tog sig an såväl luft- som markdueller med betydligt större motståndare och gick segrande ur merparten av dessa. Dessutom var mittfältaren väldigt trygg och ambitiös i sitt passningsspel.

Enzo Fernandez – 3
Argentinaren var ordentlig aggressiv denna afton, vilket gav utdelning. Fick återigen göra mål på ett avslut från nära håll, på bästa Frank Lampard-manér. Enzos raka passningsspel innebär att Boro aldrig fick tillfälle att hämta andan.

Raheem Sterling (ut 85’) – 3
Sterling blev bättre och bättre med matchens gång, han verkade inse vilken möjlighet som fanns när Boro drog sig tillbaka i takt med att Chelseas ledning utökades. Samtidigt var Sterling en stor orsak till att Chelsea gick in i halvtidsvila med en 4–0-ledning, merparten av chanserna kom från hans högerkant.

Cole Palmer – 3
Läsare som tycker att Palmer rånades på matchens lirare får tycka det. Två mål och en i övrigt fin prestation är dunder, men sensationsvärdet i Disasis prestation vann denna gång. Utöver de två målen fortsätter Palmer att vara smart och påpasslig i presspelet, vilket får en att dra lite extra på smilbanden.

Mykhailo Mudryk (ut 46’) – 2
En godkänd insats enligt de flesta betygsmatriser, men att Mudryk byttes ut i paus var på intet sätt förvånande. Kom till ett par lägen i första halvlek, men saknade tekniken som krävdes för att förvalta dem.

Armando Broja (ut 65’) – 2
I ärlighetens namn var det ingen jättematch från Broja idag heller, men han lär ha fått en välbehövlig boost av 1–0-målet (även om det i slutändan noterades som ett självmål). Med tanke på Middlesbroughs håglösa spel i andra halvlek hade anfallaren nog mått bra av lite mer exponering mot sämre motstånd.

Inhoppare
Noni Madueke (in 46’) – 3

Detta ska inte tolkas som en diss av någon involverad spelare, men Madueke var betydligt mer involverad än Mudryk i denna match. Åtminstone fick han betydligt bättre utdelning när han var inne på planen än ukrainaren. Faktum är dock att engelsmanne höll sina avslut på mål, vilket Mudryk inte gjorde.

Alfie Gilchrist (in 65’) - 2
Fick tacksamt nog kliva in på högerkanten snarare än den vänstra när Chilwell gick ut. Skötte den uppgiften galant, även om han inte ställdes på något större prov. Gillade en sekvens när han faktiskt pressades – Gilchrist tog emot bollen med pannan och skickade iväg en chansboll på volley mot Madueke. Hellre det än att krångla till det.

Conor Gallagher (in 65’) – 3
De senaste veckornas kapten inledde på bänken och var ordentligt spelsugen när han väl kom in. Visserligen ledde Chelsea redan med 4–0 och Middlesbrough var rejält ängsliga i sitt passnignssple, men Gallagher gjorde det han brukar och vann bollen högt upp. Akademiprodukten visade prov på fin spelförståelse när han noterades för två assistpoäng under sitt inhopp.

Carney Chukwuemeka (in 72’) – spelade för kort tid för att betygsättas.

Leo Castledine (in 85’) – spelade för kort tid för att betygsättas.
 

Wiktor Lidvall@LidvallWiktor2024-01-23 23:28:00
Author

Fler artiklar om Chelsea