Stamford Bridge, 2022-01-23 17:30

Chelsea - Tottenham
2 - 0

Spelarbetyg: Chelsea - Tottenham
Ziyech stod för en praktinsats i segern mot Tottenham.

Spelarbetyg: Chelsea - Tottenham

Chelsea stod för en övertygande laginsats då en blytung derbyseger bärgades. Överlägset bäst på plan var en viss marockansk trollkarl.

Betygsskala: 
0 lejon- Generalusel
1 lejon- Dålig
2 lejon- Godkänd
3 lejon- Bra
4 lejon- Mycket bra
5 lejon- Mästerlig


Kepa Arrizabalaga – 3

Överlistades av Kane vid det bortdömda 1-0-målet, men revanscherade sig med råge genom den fina räddningen i slutet. Gjorde annars det han skulle och fick hålla nollan. Bra Kepa!

Malang Sarr - 2

Fransmannen tog chansen igen och stod för en stabil defensiv insats. Som brukligt var dock 23-åringen något stabbig i sin bollbehandling och sitt passningsspel. Bidrog inte mycket framåt.

Antonio Rüdiger - 3

Resolut och följsam i sitt försvarsspel och slog ett par finfina passningar. En insats av den höga standarden som vi vant oss vid det senaste året.

Thiago Silva – 3

Stod som vanligt allt som oftast rätt och styrde givetvis backlinjen med bravur. Agerade smart vid Kanes bordömda mål och satte 2-0 med en fin skarvning i ett viktigt läge. 
 
César Azpilicueta – 2

En stabil insats bakåt av kaptenen. Bidrog en del i offensiven, men satte inget större avtryck.

Mateo Kovacic - 3

Ingen exceptionell insats av ”Kova” idag, men han jobbade förtjänstfullt och bidrog i båda riktningarna. Kroaten var var återigen av de få som såg Lukakus löpningar.

Jorginho – 2 – UT 73’

Bidrog till att laget kontrollerade matchen, men var ovanligt svag i passningsspelet idag och hade en del problem i defensiven. Näppeligen godkänd och byttes rätteligen ut.

Mason Mount – 3

Bättre tendenser av Mount. Stod som vanligt för en gedigen insats i pressen, men visade prov på lite mer av den kreativitet som saknats på sistone. Kunde ha fått mer än en assist idag. 

Hakim Ziyech – 4 - Matchens lejon! - UT 90 + 1

En riktigt minnesvärd kväll för Ziyech som firade stora triumfer med en mängd fina krossbollar, skottförsök och inte minst ett magiskt mål. Gick av planen mot slutet till välförtjänta applåder. Mycket, mycket bra Hakim. Mer av sånt här, tack!

Callum Hudson-Odoi – 2  - UT 87’

”CHO” var spelsugen och ständigt delaktig idag, men hade en något hög felprocent i sina aktioner. Hade han fått ut lite mer så hade han belönats med ett högre betyg.

Romelu Lukaku - 2

Belgaren var något piggare och visade en avsevärt bättre inställning och kroppspråk. Löpte som vanligt smart, men fick sällan betalt då endast ett fåtal medspelare såg hans rörelser. Saknade dock den nödvändiga skärpan när det gällde. ”Big Rom” kan så mycket bättre än så här, och behöver börja förvalta sina lägen. 

Inbytta:

N’Golo Kanté – 2 – IN 73’

Syntes inte till mycket under den korta tiden. han spelade, men gjorde det han skulle för att se till att Spurs inte släpptes in i matchen.

Marcos Alonso – N/A – IN 87’

Spelade för kort tid för att betygssättas.

Saúl – N/A – IN 90 + 1

Spelade för kort tid för att betygssättas. 

Thomas Tuchel – 4

Satte taktiken och matchplanen perfekt för fjärde gången i rad mot Spurs. Såg till att laget kom till spel med rätt attityd den här gången. Idag var ”TT” mycket bra och överlistade Conte. 

Fredrik Temmes2022-01-23 20:19:00
Author

Fler artiklar om Chelsea