Spelarbetyg Chelsea - Tottenham
Får Anthony Taylor döma Chelsea igen? Det hoppas iallafall inte Tuchel.

Spelarbetyg Chelsea - Tottenham

Derbykänslan intensifierades i takt med att domarbesluten förvärrades. Chelsea ska känna sig besvikna med kryss sett till spelövertaget, men de straffades återigen av att inte behålla trycket på motståndarna och stänga matchen efter att ha tagit ledningen.

Betygsskala:
1 Lejon – Dålig
2 Lejon – Godkänd
3 Lejon – Bra
4 Lejon – Mycket Bra
5 Lejon – Mästerlig

Startelvan (3-4-3):


Édouard Mendy - 3

Trots två insläppta var det en stabil insats från Mendy. Burväktaren stod för två fina fotparader, först mot Ryan Sessegnon i första halvlek och sedan Heung Min Son i den andra perioden. Reflexräddningen från Diers avslut på hörna i slutminuterna var högkaratig. Spelet med fötterna var stabilt. Det enda som kan ifrågasättas var hans agerande när Höjbjerg nätade, men till senegalesens försvar så skymdes han av den offsidestående Richarlison.

Kalidou Kouilbaly - 4
Koulibaly stod rätt hela matchen. Volleyavslutet var ett svårt tekniskt nummer. Han hittade flera hårda och linjebrytande passningar som snabbade på anfallsspelet. Med några patenterade glidtacklingar därtill är helhetsintrycket av hemmadebuten klart positivt. Känslan är redan att han kommer bli en fan favourite.

Thiago Silva - 3
Läste spelet på ett bra sätt som vanligt. Silva visade också sin fina passningsfot med några öppnande crossbollar. Han kom dock bort sig lite i positionsspelet när Harry Kane blev frispelad.

Reece James 4 - Matchens lejon!
James klev väntat ner på en mittbacksposition för att täcka för Sons djupledshot, vilket han skötte utmärkt. Reece klev stundtals ur sin mittbacksroll och pressade högre upp i banan för att sedan ta wingbackpositionen permanent sista 20. Direkt tog han sig förbi Ben Davies och hittade Kai Havertz med ett riktigt kalasinlägg. Kort därefter överlappade han Raheem Sterling och avslutade kyligt över Hugo Lloris för vad som såg ut att bli segermålet.

Marc Cucurella - 3
Fick en perfekt början på sin Chelseakarriär i debuten från start när hans utåtskruvade hörna slogs med precision och rakades in av Koulibaly. Lyckades stänga ner Kulusevski totalt i försvarsspelet. Annars spelade han ganska säkert med boll och gjorde varken några större misstag eller konstnummer. Det är tur att spanjoren har ett stadigt hårfäste med tanke på Romeros ostraffade övergrepp.

Jorginho (ut 73’) - 3
Var en stor anledning till att Chelsea var så dominanta i första halvlek. När Chelsea styr matchbilden är Jorginho i sitt esse, och det var han även idag. Han krånglade dock till det rejält i eget straffområde vilket föranledde Spurs första mål.

N’golo Kanté (ut 85’) - 2
Lär inte förvåna någon med att Kanté sprang mycket, och han hade också några viktiga brytningar. Han var dock slarvig i passningsspelet vid ett antal gånger, och hindrade Sterling från ett grymt kontringsläge med en för hårt slagen passning.

Ruben Loftus-Cheek - 4
Ännu en inspirerad insats från RLC som wingback, kanske sparar han Chelsea lite pengar som Reece back-up. Loftus-Cheek visade igen att han trots sin storlek är en superb dribbler, och när han nu utmanar från en wingbackposition sänks risknivån betydligt om han tappar bollen. Därtill kunde han mer än mäta sig med Ryan Sessegnon i det fysiska spelet.

Mason Mount - 2
När Mason spelar på vänsterkanten är han ofta mer involverad i spelet än till höger och det stämde idag också - Mount lade 57 passningar jämfört med Havertz 30. Han skapade dock inte så mycket jämfört med sina offensiva partners i denna match, där den mest minnesvärda aktionen från honom  var ett avslut strax utanför straffområdet som gick en bit över ribban efter att han hade suttit igång anfallet. Arbetsinsatsen var som vanligt fullt godkänd.

Kai Havertz (ut 90’) - 4
Kanske kände han Broja andas i nacken efter några svagare insatser på sistone, för Kai Havertz visade en oerhörd frenesi och kämpaglöd i press- och duellspel. Det kändes också mer naturligt för honom att som vänsterfotad spela mer till höger än vänster. Just från högerkanten tog Havertz sig in i straffområden efter ett fint väggspel med Sterling vid matchens begynnelse, vilket resulterade i ett avslut som Lloris styrde tätt utanför stolpen. Det kan hävdas att han borde gjort bättre i avslutsögonblicket efter James smörpassning, men rörelsemönstret var helt rätt.

Raheem Sterling (ut 84’) - 3
Löpte smart matchen igenom och hade några fina samspel med Havertz. Efter fint förarbete från Loftus-Cheek tog han sig också till ett avslut i trångt läge som han inte lyckades hålla under ribban. Sterling var inte lika central i Chelseas offensiv som mot Everton men han tog sig fortfarande in i poängprotokollet när han levererade en vältajmad passning till James.

Inhoppare:

César Azpilicueta (in 73’) - 2
Hade inga märkvärda aktioner under 20 minuter på plan, men var stabil i positionsspelet. Läste en väggpassning på ett bra sätt även om det då var tydligt att Dave har tappat ytterligare lite klipp i steget.

Christian Pulisic (in 84’) - Spelade för kort tid för att betygsättas.

Conor Gallagher (in 85’) - 3
Direkt efter att ha blivit inbytt ruschade han upp på en kontring och serverade Mason Mount. Hade en viktig brytning och generellt var hans energi väldigt nyttig för Chelsea mot slutet. Mot trötta ben är Gallagher en mardröm.

Armando Broja (in 90’) - Spelade för kort tid för att betygsättas.


 

Olle Lange@_ollelange2022-08-15 01:07:00
Author

Fler artiklar om Chelsea