Stamford Bridge, 2022-05-22 17:00

Chelsea - Watford
2 - 1

Spelarbetyg: Chelsea - Watford

Det satt långt inne, men Chelsea avgick med 2-1-vinsten i säsongsavslutningen. De allra flesta stod för godkända insatser, varken mer eller mindre.

Betygsskala: 
0 lejon- Generalusel
1 lejon- Dålig
2 lejon- Godkänd
3 lejon- Bra
4 lejon- Mycket bra
5 lejon- Mästerlig


Édouard Mendy – 3

Senegalesen gjorde vad han skulle och mer därtill med en jätteräddning tidigt i den andra halvleken. Kunde svårligen lastas för kvitteringsmålet.

Antonio Rüdiger - 2 - UT 66’

Tysken ställdes inte på några större prov defensivt i sin sista match, men bidrog som oftast med fina krossbollar och framåträder. Fick sina välförtjänta hyllningar när han byttes av i den 66:e minuten. Tack för allt, Toni!

Thiago Silva - 2

Som alltid den självklara tryggheten längst bak. Räddade Azpilicueta från ett genant baklängesmål och var som alltid framträdande även offensivt med sina svepande långbollar.

César Azpilicueta – 2

Höll på att ge Watford en avskedspresent i form av ett baklängesmål med sin vådliga hemåtpassning. I övrigt tämligen stabil och allt som allt godkänd i vad som kan ha blivit han sista match på Stamford Bridge. Ifall det blir så säger vi ”¡Muchas gracias, capitán!”

Kenedy – 3 - UT 59’

Brassen tog chansen i sin oväntade start, framför allt i matchinledningen. Hotade ständigt längs sin vänsterkant med finurliga lösningar och fina inlägg. Det kunde mycket väl ha blivit fler än en assist. Brassen var dock inte helgjuten bakåt alla gånger, men kan förlåtas med hänsyn till ringrostigheten. Mattades och tvingades gå av planen med kramp.

Saúl Ñiguez - 2

Saúl blandade och gav innan det förmodade återvändandet till Madrid. Med lite tur kunde kan ha avslutat sin Chelsea-sejour med ett mål, men det ville sig inre riktigt med hans många långskott. Var dock, som ofta, nonchalant med sin bollbehandling och hade för många bolltapp. Gjorde inget större väsen av sig i den andra halvleken.

N’Golo Kanté - 2

Agerade allt-i-allo på mitten med ett troget städjobb, trygga bolltransporter och ett hyfsat passningsspel. En del okarakteristiska koncentrationsmissar, men inget som drar ner betyget.

Reece James – 2

Engelsmannen var mindre framträdande än vi vant oss vid. Få hotande slutprodukter (ändock en assist), men visade ändå att han är absolut central för vårt spel med sin mångsidighet.

Mason Mount – 3 - Matchens lejon! - UT 89’

Piggast och bäste blå i förvisso ingen mördande konkurrens. Slet förtjänstfullt i defensiven, hotade offensivt med sina framåtryckningar och ”key passes”. Hade fått ett högre betyg om han hade satt något av sina lägen.

Kai Havertz – 2

Kai kan bättre än så här. Han gjorde visserligen ett mål, men kunde och borde ha gjort fler. Var annars nyttig med sina ytöppnande löpningar och sitt länkspel.

Hakim Ziyech – 3

Stod för mycket av kreativiteten och finurligheten framåt och var bland de bättre på planen. Kunde ha fått en eller ett par assist om hans medspelare hade varit effektivare framför mål.

Inbytta:

Ross Barkley – 3 – IN 66’


”Ross the Boss” var tongivande med sitt inhopp. Visade prov på kreativitet, okonventionella lösningar och teknik. Blev matchvinnare med sin smarta nick. Mounts främste utmanare till Matchens lejon.

Malang Sarr – 2 – IN 59’

Anonym och begränsad, men inga hårresande misstag i alla fall. Vi säger tack och hej här va, Malang?

Ben Chillwell – IN 89’

Spelade för kort tid för att betygsättas, men kul att han äntligen är tillbaka! Du har varit efterlängtad, ”Chilly”!

Thomas Tuchel – 2

”TT” gjorde både rätt och fel med sin laguppställning. Helt rätt att spela både Rüdiger som har gjort sitt, och Azpi, som eventuellt har gjort sitt. Kunde ha unnat Marcos Alonso en (förhoppningsvis) sista match och trist att inga ungdomar gavs åtminstone en bänkplats. Ställdes inte på några större taktiska prov mot Hodgson under matchens gång, och behövde därför inte heller göra några genidrag. Gjorde rätt i att byta ut ”Rudi” för att ge honom sina hyllningar, och att byta in Chilwell för en kort comeback.

Fredrik Temmes2022-05-22 19:57:06
Author

Fler artiklar om Chelsea