Stamford Bridge, 2021-04-03 13:30

Chelsea - WBA
2 - 5

Spelarbetyg: Chelsea – West Bromwich

Ett decimerat Chelsea stod för en riktigt svag insats, då man blev utskåpade på hemmaplan mot West Bromwich, i en match som slutade 2-5.

Edouard Mendy
- 2. Går inte att klandra för målen, de får försvaret ta på sig. Gör ett par bra räddningar, men detta är nog en match Mendy bara vill glömma.

Thiago Silva1. Utvisad i den 29e minuten, efter två gula kort. Det andra är hårt dömt då Silva försöker täcka skott, men brasilianaren får inte sätta sig i den situationen att ens riskera utvisning så tidigt i matchen.

Cesar Azpilicueta - 2. Ser smått seg ut, styr inte upp försvaret efter utvisningen utan är bara en del av att man tappar matchen helt.

Kurt Zouma - 1. Riktigt svag insats av Zouma idag, tappar helt markeringen ett antal gånger. Ser klumpig ut, och visar inte alls samma attityd som tidigare matcher.

Marcos Alonso - 3. Fyller på bra i offensiven, men tappar i defensiven – blir bland annat uppsnurrad av Phillips både en och två gånger. Har dock två stolpträffar, varav den ena är en fin frispark som leder fram till 1-0-målet.

Reece James - 2. Tar många löpningar och försöker komma loss, men får en svår uppgift att ta jobbet både offensivt och defensivt när man är en man mindre. Förhoppningsvis kan James ta lärdom av denna match, men själva insatsen ska han vara halvnöjd med.

Jorginho - 1. Har återigen en sådan där match då han vägrar lägga chansbollar i djupled, utan hellre vänder hem eller passar i sidled. Riktigt tråkigt att se Jorginho spela, det är nog ordvalet för denna insats.

Mateo Kovacic - 2. Tämligen osynlig i den första halvleken. Kommer in mer i matchen i den andra halvan. Trötta ben från landskamperna måhända, men kroaten bidrar inte alls som han brukar göra.

Christian Pulisic - 2.  Viktigt för Pulisic att få starta då han behöver komma in i laget mer, är vaket med på returen på frisparken vid matchens första mål. Utbytt i halvtid, gör ingen märkvärdig insats dessförinnan, utom vid enstaka tillfällen såsom målet.

Hakim Ziyech - 1. Blir utbytt i den 33e minuten pga utvisningen. Hade dessförinnan en ojämn nivå, blandade fina inlägg med väldigt slarviga passningar.

Timo Werner - 2. "Typisk" insats av Werner, löper på bra och försöker skapa lägen, utan att för den delen vara vidare farlig för motståndets försvar. Kylig vid 2-4 målet när han lägger fram bollen till Mount som har öppet mål.

Inhoppare

Andreas Christensen - 1. Ser inte alls lika trygg ut som han gjorde innan landslagsuppehållet, och gör ingen vidare insats idag som inhoppare.

Mason Mount - 3. Byts in för att höja tempot i anfallsspelet, och lyckas relativt väl med det. Målskytt återigen, ser hungrig ut och har ett helt annat driv än de flesta andra idag.

Kai Havertz - 2. Spelade drygt 20 minuter, inbytt mot Jorginho. Nog borde det bytet kommit långt tidigare, för Havertz hinner aldrig komma in i matchen ordentligt.

Chelsea-redaktionen kommer att kontakta Missing People för hjälp, då Matchens lejon inte setts skymten av.