Stamford Bridge, 2022-04-24 15:00

Chelsea - West Ham
1 - 0

Spelarbetyg: Chelsea - West Ham

Det var inte vackert, men det gick. Chelsea tog en knapp derbyseger mot West Ham i en match där få spelare utmärkte sig. Undertecknad kände dock för att vara snäll med betygsättningen då det trots allt blev en vinst i slutändan.


Betygskala: 
0 lejon- Generalusel
1 lejon- Dålig
2 lejon- Godkänd
3 lejon- Bra
4 lejon- Mycket bra
5 lejon- Mästerlig


Édouard Mendy – 2

Hade inte mycket att göra, men gjorde det han skulle kort och gott.

César Azpilicueta - 2

Stod för ett tidigt misstag som hade kunnat bli kostsamt, men spelade sedan upp sig och löste det mesta utan att glänsa.

Thiago Silva - 3

Den rutinerade brassen var tillbaka i startelvan och styrde och ställde i vanlig ordning, och hade bra koll på West Hams offensiva spelare. Erhåller ett högre betyg tack vare den viktiga nicken som ledde fram till straffen.

Trevoh Chalobah – 2

Trevoh fick chansen igen efter Christensens skada på uppvärmningen. 22-åringen inledde skakigt med ett par misstag, men likt sin spanske mittbackskollega blev han bättre ju längre matchen led. Kunde ha gett Chelsea ledningen med sitt giftiga långskott.

Marcos Alonso – 2

Var som vanligt inte särskilt strålande i defensiven, men försökte hota framåt. Hans största och viktigaste bidrag blev det finfina inspelet till det vinnande målet.

N’Golo Kanté - 3 - Matchens Lejon!

Mycket bättre av Kanté idag. Försökte mest och bäst både med både offensiva bolltransporter, skott och defensiv stadga. Med lite tur hade han kunnat bli målskytt.

Ruben Loftus-Cheek - 2 - UT 76’

Engelsmannen var en av de piggaste spelarna i den första halvleken, men syntes inte mycket i den andra och offrades i och med trippelbytet.

Jorginho – 1

Kom in och styrde spelet, men hade ytterst få konstruktiva passningar framåt i planen. Slog sedan en usel straff som måste vara en av hans sämsta i karriären. Kunde mycket väl ha blivit syndabock, och man har rätt att förvänta sig mer av ”Jogge”.

Mason Mount – 2

Lite av en mellanmatch för ”Money Mase”. Arbetskapaciteten i defensiven fanns där som vanligt, men skapade inte lika mycket framåt som vanligt.

Timo Werner – 2 ’ UT 76’

Slet, kämpade och försökte, men felprocenten var, som så ofta när det gäller Werner, alldeles för hög i de avgörande lägena. Borde ha satt åtminstone ett av sina lägen. Det godkända betyget är generöst.

Kai Havertz – 2  - UT 76’

En av Kais sämre matcher på sistone. Syntes inte till mycket och var inte den naturlige nyckelspelaren i offensiven som han har vuxit ut till. Idag var det helt enkelt inte hans dag. Liksom i Werners fall blir det knappt godkänt.

Inbytta:

Romelu Lukaku – 2 – IN 76’

Lukaku var på intet sätt briljant, men såg åtminstone till att bli neddragen och därigenom fixa straff och ett numerärt överläge.

Christian Pulisic – 3 – IN 76’

Rakade in det vinnande målet när det gällde, och då får man åtminstone betyget ”Bra”. Snudd på Matchens lejon tack vare den aktionen.

Hakim Ziyech – 2 – IN 76’

Förutom ett par patenterade inverterade krossbollar lämnade marockanen inget större intryck under sitt korta inhopp.

Thomas Tuchel – 2

Valde en ganska väntad startelva bortsett från att Chalobah borde ha startat även utan Christensens skada. Tuchel får dock anses ha blivit taktiskt överlistad av Moyes som lyckades bra med att stänga butiken trots ett B-betonat lag. Tysken fick dock rejäl effekt på (det förvisso något sena) trippelbytet och uppnår därmed även han godkänt.

Fredrik Temmes2022-04-24 18:02:17
Author

Fler artiklar om Chelsea