Stamford Bridge, 2022-10-08 16:00

Chelsea - Wolves
3 - 0

Spelarbetyg Chelsea - Wolves

Hur sätter man betyg när slutresultatet blir 3-0? Kan det bli andra betyg än bra? Mål framåt, hållen nolla, säker seger och tre pinnar in på kontot.

Betyg
1 - Dåligt
2 - Godkänd
3 - Bra
4 - Mycket bra
5 - Mästerlig

Kepa Arrizabalaga – 3 Hade inte jättemycket att göra i matchen men det räddningar han gjorde och de utrusningar han läste av gjorde han bra. En godkänd insats på en inte allt för tuff dag på jobbet.

Cesar Azpilicueta – 3 Kom till sin rätt som högerback i en fyrbackslinje. Många offensiva löpningar där han under den första halvleken stod för majoriteten av alla inlägg.

Trevoh Chalobah – 3 Försvaret håller nollan och stoppade kontringar från att såra laget, en bra insats som gav resultat.

Kalidou Koulibaly – 3 Inte alltid vän med bollen men låg rätt i försvaret och när nollan är intakt måste det ses som en bra insats av vår försvarslinje.

Marc Cucurella – 3 Försökte stötbryta mot den dubbelt så stora Traore, men växte in i kampen och gick vinande ur den matchen i matchen.

Jorginho – 3 Fanns alltid som passningsalternativ i uppspelsfasen, tog det gula kortet för att stoppa farlig kontring. Stundtals långsam i fötterna men gjorde sett till hela matchen en bra insats.

Conor Gallagher (86)– 4 Matchens Lejon! Ettrig från start och höll sig idag på rätt sida av regelboken. Var bra i spelet box till box. Var allt som oftast på rätt plats i egna straffområde och stod för flera viktiga brytningar, samtidigt som han ständigt var med när Chelsea gick på kontring.

Ruben Loftus-Cheek (66) – 3 Lugn och trygg, var ofta spelbar i den första halvleken och skapade tillsammans med Chelseas offensiva spelare målchanser. Mattades av i den andra och såg ut at ha tunga ben när han blev utbytt.

Mason Mount (72) – 3 Kom in i matchen mer och mer ju längre den led. I den andra halvleken var han med och skapade farliga kontringar samt var stark i egna straffområdet. Stod för assist på både 1-0 och 2-0 målen.

Kai Havertz (86)– 2 Gjorde det viktiga 1-0 målet precis innan paus. Alldeles för få avslut från de väldigt fina lägen han blev framspelad till gick ens innanför målramen. Fler avslut på mål behöver han få för att få mer en godkänt denna kväll.

Christian Pulisic (72) 2 - Precis som för Kai Havertz får amerikanen nöja sig med en godkänd insats. fantastiskt 2-0 mål och stundtals väldigt fint samspel i anfallsspelt. Men alldeles för många lägen och avsut går inte ens på mål och det drar ner betyget till godkänt.

Inhoppare:

Mateo Kovacic (66) - 3 Går in och gör det han ska på mittfältet, assist på 3-0 målet.

Reece James (72) - 3 skapar farligheter framåt, fortsätter den korta tid han spelade i

Armando Broja (72) - 3 Visar att han vill ha en startplats, 3-0 målet han bköd på, vilket avslut!