Elland Road, 2022-05-11 20:30

Leeds United - Chelsea
0 - 3

Spelarbetyg: Leeds - Chelsea
Lukaku hittade nätet igen!

Spelarbetyg: Leeds - Chelsea

Chelsea besegrade Leeds United med 3-0 på Elland Road efter en dominant insats. Flertalet spelare stack ut i positiv bemärkelse.

Betygsskala:
1 - Dålig
2 - Godkänd
3 - Bra
4 - Mycket bra
5 - Mästerlig

Startelvan (3-4-2-1):

Edouard Mendy — 2

Leeds United hade inte ett enda skott på mål under matchens gång. Mendy höll det enkelt med bollen vid fötterna. Gott så.

Trevoh Chalobah — 3
Unge Chalobahs frånvaro i startelvan på slutet har varit ganska märklig. Det märktes hursomhelst att han var på spelhumör, han klev in ordentligt i sina dueller. Var ganska konservativ i spelet med boll.

Andreas Christensen — 3
Ett välkommet formbesked från dansken, även om han inte sattes på prov alltför ofta av hemmaspelarna. Avstyrde kyligt en lovande Leeds-kontring tidigt i andra halvlek.

Antonio Rüdiger — 2
Chelseas meste spelare denna säsong gjorde det han skulle på Elland Road. Hade gott tempo i passningarna, städade upp efter Alonso ute till vänster.

Reece James (ut 78') — 4
Ägde sin högerkant från start till mål. Skyddade boll så som nästan bara han kan. Ständigt hot framåt med bollen vid sina fötter. Belönades också med en enkel assistpoäng.

Jorginho — 4
Med kaptensbindeln runt armen var italienaren högst bidragande till Chelseas starka öppning på matchen. Spelade med mod och kvalitet. Slog många raka, direkta passningar vilket satte press på Leeds.

Mateo Kovacic (ut 30') — 2
Insatsen såg riktigt lovande ut innan kroatens afton förstördes av en idiotsatsning från Daniel James. Förhoppningsvis är lördagens final inte i fara.

Marcos Alonso — 2
Chelsea bedrev merparten av sitt spel utifrån högerkanten. När anfallen skedde till vänster så var Alonsos skärpa och initiativförmåga inte riktigt där.

Mason Mount — 4 — Matchens lejon!
Inleder matchen med ett verkligt klassmål. Ett skott mot första stolpen i det läget såg ut att ställa målvakten helt. Fortsatte på den inslagna vägen och serverade sedan Pulisic till 2-0 i andra halvlek.

Christian Pulisic (ut 78') — 4
Kombinerade fint med Lukaku och bidrog starkt till Chelseas flytande anfallsspel. Krönte insatsen med ett vackert mål.

Romelu Lukaku — 4
Konkurrerar med Mount om att bli matchens lejon enligt undertecknad. Var suverän i det felvända spelet, tog rätt beslut när han fick komma rättvänd. Visade prov på riktigt fint targetspel och belönades med ett mål, den fina formen fortsätter.

Ersättare:

Ruben Loftus-Cheek (in 30') — 2

RLC:s uppgift blev något enklare då det var tio spelare mot elva. Såg ut att dra nytta av det faktumet lite väl mycket, men blixtrade till då och då.

Cesar Azpilicueta (in 78')
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Hakim Ziyech (in 78')
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Wiktor Lidvall@LidvallWiktor2022-05-11 23:04:27
Author

Fler artiklar om Chelsea