Spelarbetyg: Leicester - Chelsea
We're top of the league!

Spelarbetyg: Leicester - Chelsea

Chelsea stod för en helgjuten insats borta mot Leicester och vann komfortabelt med 3-0. Flertalet spelare gjorde grymma insatser mot The Foxes. Thomas Tuchel kommer få ordentligt med huvudbry när Lukaku, Kovacic och Werner kommer tillbaka. Vem ska han peta?

Betygsskala:
1 – Dålig
2 – Godkänd
3 – Bra
4 – Mycket bra
5 – Mästerlig


Startelvan:

Edouard Mendy – 3

Det dröjde innan Mendy alls behövde göra något, men den halvfrusne bjässen var vaken när skotten kom. Räddningarna kanske såg något mer avancerade ut än de faktiskt var, men viktigt att han var påkopplad när Leicester fick sina fåtaliga genombrott.

Trevoh Chalobah – 3
Var fläckfri i duellspelet och hade dessutom ett par riktigt vackra, raka uppspel längs med högerkanten. Gjorde Barnes helt osynlig, och yttern plockades av i paus.

Thiago Silva – 4
Osade klass med varje aktion. Tillsammans med Jorginho satte han fart på bolltempot i precis rätt läge och saktade ned när det behövdes. Läste spelet så som bara han kan och fick Leicesters djupledspassningar att verka löjligt ofarliga.

Antonio Rüdiger – 4
Inledde målskyttet på ett mycket vackert sätt med sin nickskarv. Hittade både Chilwell och Hudson-Odoi med precisa långbollar, Leicester tilläts aldrig slappna av. Rüdiger satte sig dessutom i respekt direkt, då han tryckte till lite extra i glidtacklingar som skickade bollen ut ur spel. Hans fysiska dominans var särskilt tydlig idag, skriver han på ett nytt kontrakt snart?

Reece James – 4
Ytterligare en assistpoäng på kontot, och James kan nästan kallas för Chelseas chefskreatör idag. Det hade kunnat bli ännu mer, det gick inte att ta bollen ifrån honom. Hittade kreativa lösningar på till synes svåra situationer. Höjdpunkten var dock när han tryckte jätten Söyüncü åt sidan under sin soloräd!

Jorginho (ut 77’) – 4
Detta var en av Jorginhos bästa insatser i Chelsea-tröjan. Var konstant spelbar och var konsekvent föredömlig när han skulle välja adressat för sina passningar. Gjorde sina lagkamrater bättre och skapade dessutom chanser på egen hand från centralt mittfält.

N’Golo Kanté – 4
Kanté visade prov på världsmästartakter på sin gamla hemmaplan. Vann såklart sina dueller när Leicester höll i bollen, men idag var det spelet med boll som utmärkte sig. Skickade upp sin bevakare på läktaren vid ett flertal tillfällen och stod för ett superbt mål.

Ben Chilwell – 4
Chilwell verkade taggad av de burop som riktades emot honom. Hade hög kvalité på samtliga inspel, vilket också gav honom en assist från hörnflaggan till Rüdigers ledningsmål. Agerade under stora stunder trequartista snarare än wingback, engelsmannen mår väldigt bra när han tar upp mer centrala positioner i anfallet.

Mason Mount (ut 62’) – 3
Spelade en något mer anonym roll med boll jämfört med övriga offensiva spelare. Var dock sedvanligt omutlig i presspelet och tog dessutom ett stort ansvar i andra halvlek när Leicester gick över till ett tremannamittfält.

Callum Hudson-Odoi – 4 – Matchens lejon!
En av Hudson-Odois allra bästa matcher i Chelsea-tröjan. Spelarna i anfallet bytte positioner konstant och lurade skjortan av Leicesterförsvaret. Positionsbytena gjorde inte presspelet lidande, snarare tvärtom. Hudson-Odoi kom vann boll, kom till avslut och satte sina lagkamrater i fina situationer.

Kai Havetz (ut 62’) – 3
Gjorde ett mycket bra jobb som spets i Chelseas anfallstrio. Varierade sitt spel bra och gjorde det bra såväl i djupled som när han mötte boll. Var bättre än på länge i det felvända spelet, vilket var viktigt för Chelseas flytande anfallsspel.

Inhoppare:

Christan Pulisic (in 62’) – 3

Har visat prov på en gryende form för sitt landslag efter den långa skadefrånvaron. Gjorde ett piggt inhopp och var alltid spelbar i djupled. Belönades för sitt ivriga löpande med ett mål i comebacken, kul!

Hakim Ziyech (in 62’) – 3
Ett viktigt formbesked för marockanen efter flertalet anonyma insatser. Hade ett fint samarbete med såväl Pulisic som James och assisterade den förstnämnda 3-0-målet. Visade utöver det prov på den teknik och passningsfot som gjorde att han plockades från Ajax.

Ruben Loftus-Cheek (in 77’) – Spelade för kort tid för att betygsättas.
 

Wiktor Lidvall@LidvallWiktor2021-11-20 16:02:32
Author

Fler artiklar om Chelsea