Stade Pierre-Mauroy, 2022-03-16 21:00

Lille - Chelsea
1 - 2

Spelarbetyg Lille - Chelsea

En godkänd insats från Chelsea när de försvarade sin 2-0 ledning från hemmamötet och efter returen hade 4-1 på tavlan.

(3-5-2)

Eduard Mendy – 2 Gick åt rätt håll på straffen mer är chanslös då den var väl placerad. Fick inte allt för mycket att göra i matchen och tog det som nådde fram till honom.

Andreas Christensen (33’) – 2 Christensen låg rätt placerad och avstyrde de farliga lägen som Lille skapade under matchens första 30 minuter innan hank lev av skadad.

Thiago Silva – 2 Skötte defensive bra och gjorde det jobb som förväntades av honom och resten av backlinjen

Antonio Rudiger – 2 samma betyg som Silva och resten av backlinjen då de gjorde det som förväntades av dem.

Cesar Aspilicueta ©– 3 Kapten Dave krigade in ledningsmålet i matchen och ledde laget till avancemang i Champions League.

Mateo Kovacic (45’)– 2 Utbytt i paus, gör det han ska på mittfältet när Chelsea kontrollerade matchen under stora delar av den första halvleken.

N’Golo Kante – 3 Den lilla stora jätten, som Åke Unger sa i sändningen, tog jobbet på det centrala mittfältet och täckte i vanlig ordning stora delar av planen.

Jorginho (74’) – 2 Orsakade straffen då han tog bollen med armbågen i eget straffområde. Gör i övrigt det han ska på det centrala mittfältet och spelade fram till Pulisic mål.

Marcos Alonso – 2 tufft på sin kant I försvaret mot Bamba snabba fötter, inga större misstag i matchen så betyget blir godkänt.

Kai Havertz (83’)– 2 Jobbade och slet i vanlig ordning och gjorde det som förväntas av honom. Fick lämna planen mållös för första gången efter att ha nätat i den 3 senaste.

Christin Pulisic (74’)– 3 Gör det som förväntas av honom där framme, perfekt löpning i djupledet vid kvitteringen och hur han placerade in bollen ur en väldigt snäv vinkel ligger till grund för betyget.

Inhoppare

Trevoh Chalobah (33’) – 2 Gult kort det första som hände, jobbade sig in mer och mer i matchen ju längre den led.

Mason Mount (46’) – 2 Inbytt i paus, låg bakom Azpilicuetas mål men syntes inte allt för mycket i matchen i övrigt.

Ruben Loftus-Cheek (74’)– Spelade för kort tid för att få ett betyg,

Romelu Lukaku (74’)– Spelade för kort tid för att få ett betyg, var inte så involverad i spelet efter att han bytts in.

Hakim Ziyech (83’) – spelade för kort tid för att bedömas.

Matchens Lejon Thomas Tuchel som åter igen visar att han vet hur han ska ställa upp laget för att lyckas med den matchplan han tänkt på förhand. Idag visade han att gammal är äldst och att den rutin han valde att starta hade det lugn som krävdes för att ta laget vidare till kvartsfinal.