Anfield, 2021-03-04 21:15

Liverpool - Chelsea
0 - 1

Spelarbetyg: Liverpool - Chelsea
M som i Mason Mount, MVP!

Spelarbetyg: Liverpool - Chelsea

Chelsea tar en viktig 1-0-seger borta mot regerande mästarna Liverpool efter en verklig laginsats.

Betygsskala: 
1 Lejon - Dålig
2 Lejon - Godkänd
3 Lejon - Bra
4 Lejon - Mycket bra
5 Lejon - Mästerlig


Startelvan(3-4-3):

Edouard Mendy – 3

Är väldigt vaken på Liverpools bollar bakom Chelseas backlinje, avstyr flera potentiellt farliga lägen. Har ett enda avslut på mål att hantera, vilket var en tam nick från Wijnaldum.

César Azpilicueta – 3
Inte så involverad i spelet som vi blivit vana vid sedan Tuchels inträde, men instrumental för att skänka laget trygghet. Spelar enkelt, spelar rätt. Räckte långt denna afton.

Andreas Christensen – 4
Växer ju längre matchen lider. Sätts ibland i svåra situationer av sina lagkamrater i uppspelsfasen, men löser detta på ett bra sätt. Står i vägen för allt i andra halvlek.

Antonio Rüdiger – 3
Inledde svajigt med ett par onödiga bolltapp, fick hjälp av Mendy och Chilwell när Salah blev för hal. Spelar upp sig i andra halvlek, och stänger ned Mané helt och hållet.

Reece James – 2
Inleder trevande, vilket är lite symtomatiskt för hans säsong. Spelar med ett helt annat lugn efter ledningsmålet. Värderar då bättre i passningsspelet och använder sin kroppshydda på bästa sätt.

Jorginho – 3
Hittar ständigt Werner i djupled. Rånades(?) på en fin assist av VAR med minsta möjliga marginal. Är väldigt viktig för Chelseas förmåga att spela sig ur Liverpools press, och är dessutom framgångsrik i duellspelet.

N’Golo Kanté – 3
Mer offensiv än vanligt i sitt passningsspel, hittar även han Werner och övriga anfallstrion i djupet. Har tur som inte får straff emot sig i början av andra halvlek - VAR ingriper inte, och lite rättvisa skipas. Otroligt säker när matchen ska spelas av.

Ben Chilwell – 2
Solid i försvaret. Har dock inte sin bästa afton på motståndarnas planhalva, lyckas sällan hitta medspelare med sina inlägg.

Hakim Ziyech(ut 66’) – 2
Osynlig under sin dryga timme på planen. Vaknar till lite efter paus, har ett skott som räddas bra av Alisson men inte mycket mer.

Timo Werner(ut 90’) – 3
Sprang sönder hemmalagets försvar. Brände sitt första friläge, nästa hittade nätmaskorna men dömdes bort då tyskens armhåla bedömdes vara överdimensionerad från en VAR-kamera med fågelperspektiv.

Mason Mount(ut 80’) – 4 Matchens lejon!
Får bra hjälp av hela laget i ett mycket bra presspel matchen igenom. Alltid spelbar, alltid fullt fokus när bollen ska återerövras. Trygg och trixig när han transporterar boll, vilket resulterar i matchens enda mål efter en Hazard-lik individuell prestation.

Inhoppare:

Christian Pulisic(in 66’) - 2
Har inte många bollkontakter under sitt inhopp. Hade önskat mig högre intensitet i presspelet av en inhoppare när man försvarar en ledning på Anfield.

Mateo Kovacic(in 80’) - Spelade för kort tid för att betygsättas.

Kai Havertz(in 90’) - Spelade för kort tid för att betygsättas.

Wiktor Lidvall@LidvallWiktor2021-03-04 23:31:03
Author

Fler artiklar om Chelsea