Anfield, 2023-01-21 13:30

Liverpool - Chelsea
0 - 0

Spelarbetyg: Liverpool - Chelsea
Mudryk gjorde en lovande debut mot Liverpool.

Spelarbetyg: Liverpool - Chelsea

En bra kollektiv insats ordnade en pinne (och hade bud på mer) på Anfield. De allra flesta presterade på en godkänd nivå, och ett par stycken utmärkte sig i riktigt positiv bemärkelse.

Betygsskala: 
0 lejon- Generalusel
1 lejon- Dålig
2 lejon- Godkänd
3 lejon- Bra
4 lejon- Mycket bra
5 lejon- Mästerlig



Kepa Arrizabalaga – 2

Gjorde det han skulle med både traditionellt målvaktsspel och passningsspel, bortsett från att han kom på mellanhand ett par gånger. Godkänd utan anmärkning.

Trevoh Chalobah - 2 - UT 81’

Hyfsat stabil bakåt men bidrog inte mycket framåt. Ser ut att bli näste man på skadelistan.

Thiago Silva - 4 - Matchens lejon!

Thiago Silva styrde som vanligt backlinjen med bravur och gjorde en rad viktiga brytningar. Blockerade dessutom ett skott som förmodligen var på väg in i mål i slutskedet. Det är en ynnest att ha den legendariske mittbacken i vår klubb.

Benoît Badiashile – 3

Följde upp den lovande debuten mot Crystal Palace med ännu en bra insats i en svårspelad miljö. Fransmannen var stabil och följsam bakåt och nära att göra mål framåt. Bör behålla sin startplats även framöver.

Lewis Hall – 1 - UT 28’

Fick chansen i sin bästa position på det centrala mittfältet. Idag hade 18-åringen dock problem med tempot och i duellspelet. Det känns hårt att kritisera en så ung spelare i en svår bortamatch på Anfield, men idag var hans insats inget att skriva hem om.

Jorginho - 2

Vi vet att Jorginho är snabb i tanken men långsam i benen. Han hjälpte visserligen laget att komma ur förstapressen ett antal gånger, men får problem i defensiven när det går för fort. Knappt godkänd.

Conor Gallagher – 3

Helt rätt spelartyp i den här matchen. Bidrog med frenesi och löpmeter i vanlig ordning. Idag kanaliserade han sin energi på rätt sätt och drog för ovanlighetens skull inte på sig ett gult kort. Hade en del fina aktioner framåt i planen och kommer bättre till sin rätt i en mer offensiv roll. När han spelar så här så är han en tillgång för laget.

Marc Cucurella – 2

Vi fick inte se Brighton-Cucurella i den här matchen heller. Ställdes på svåra prov mot Salah och hade en tämligen hög felprocent i sina aktioner i första halvlek. Spelade upp sig något i den andra och visade tendenser till ett bra samspel med Mudryk.

Hakim Ziyech – 4

Chelseas bäste offensiva pjäs för dagen och utmanare till Matchens lejon. Marockanen bidrog med ett flertal fina inlägg och hotande bollar på fasta situationer. Han kunde med lite flyt ha fått en eller ett par assist. Han jobbade till och med hem när det behövdes, och det ser vi inte särskilt ofta från honom. Fortsätt så här!

Kai Havertz – 2 - UT 81

Emellanåt isolerad, men fick bitvis saker att hända i offensiven. Ren otur att han var offside på det tidiga målet.

Mason Mount - 1 - UT 82’

Mason Mount jobbar alltid förtjänstfullt i båda riktningarna, men har varit ur form en längre tid och var inte särskilt företagsam i den här matchen heller. ”Mase” kan mycket bättre och måste visa det oftare.

Inbytta:


Mykhailo Mudryk – 3 – IN 55’

Visade prov på sin speed, teknik och finurlighet. Han spelade lite väl säkert i vissa lägen, vilket är förståeligt i debuten. Fattade annars rätt beslut och tappade sällan bollen. Ett inhopp som lovade gott inför framtiden.

Pierre-Emerick Aubameyang – N/A – IN 81’

Spelade för kort tid för att betygsättas.

Cesar Azpilicueta – N/A – IN 81’

Spelade för kort tid för att betygsättas.

Carney Chukwuemeka – N/A – IN 81’

Spelade för kort tid för att betygsättas.

Graham Potter – 3

Potter lyckades sätta en matchplan som funkade bra. Tog ut rätt startelva och gjorde rätt byten. Kan hålla huvudet högt även om det inte räckte till tre poäng idag.

TV: Det ska Mudryk bidra med i Chelsea 
 

Fredrik Temmes2023-01-21 16:29:00
Author

Fler artiklar om Chelsea