Kenilworth Road, 2022-03-02 20:15

Luton - Chelsea
2 - 3

Spelarbetyg: Luton – Chelsea

Efter att ha besegrat Luton med tre mål mot två är Chelsea klara för kvartsfinal i FA Cupen.

Kepa – 2

Man kan knappast klandra Kepa för något av de insläppta målen och i övrigt tog han det han skulle. Följde upp debaclet i ligacupfinalens straffläggning med en stabil insats.

Callum Hudson-Odoi (ut 62’) – 2
Hudson-Odoi hade en relativt anonym tillvaro ute på sin högerkant där han i perioder blev allt för isolerad. Lyckades inte skapa de chanser som man kan förvänta sig givet hans offensiva spetsegenskaper.

Antonio Rüdiger – 2
Rudiger fick se hela den övriga backlinjen från ligacupfinalen bytas ut och själv fick han gå över till att spela på högersidan av trebackslinjen, men han löste ändå uppgiften godkänt.

Ruben Loftus-Cheek – 3
Den vikarierande mittbacken gjorde en väldigt bra match och kunde utnyttja sina styrkor genom att hyfsat ostört få fördela boll. Stod för en läcker assist till Werners mål och var i högsta grad bidragande till vinstmålet med en fin genomskärare efter att ha flyttats upp på innermittfältet.

Malang Sarr – 1
Det var en oerhört slarvig insats av Malang Sarr som i princip kan hållas ansvarig för båda de insläppta målen. Den slappa markeringen vid hörnmålet följdes upp av den misslyckade offsidefälla som föranledde Lutons 2–1 mål. Dessutom agerade han generellt osäkert med bollen, vilket höll på att kosta vid flera tillfällen.

Kenedy (ut 62’)  – 2
Gjorde sin första match för Chelsea den här säsongen och utmärkte sig varken positivt eller negativt. Brassen hade ett bra skott i den första halvleken men kom inte närmre någon farlighet än så.

Jorginho (ut 76’) – 2
Jorginho stod som alltid för en stabil insats på innermittfältet där han bidrog till att kontrollera tempot. Stack inte ut men gjorde vad han skulle.

Saul  – 2
Saul fick till slut göra sitt första mål för Chelsea och det var viktigt för att ta Chelsea tillbaka in i matchen. I övrigt var det inget speciellt med spanjorens insats, men han gjorde jobbet på mittfältet.

Mason Mount – 2
Även om Mount inte var direkt inblandad i något av Chelseas mål så var han konstant aktiv i anfallsspelet och bidrog med rörlighet och kvalitet. Mount gör sällan en dålig match och även idag kvitterade han ut ett godkänt betyg.

Romelu Lukaku  – 2
Lukaku misslyckades med mycket av det han företog sig matchen igenom men var på rätt plats vid rätt tidpunkt vilket resulterade i vinstmål. Skönt för belgaren att få komma med i målprotokollet efter att ha fått sitt mål i ligacupfinalen bortdömt för en knapp offside.

Timo Werner – 3 Matchens Lejon!
Även om Werner stundtals såg trubbig ut i spelet så lämnar han matchen som matchvinnare med ett mål och två assist och som en nyckelfaktor i avancemanget. Förhoppningsvis var detta början på en bättre period för tysken.