Malmö FF - Chelsea
0 - 1

Spelarbetyg: Malmö FF - Chelsea FC
Lugnet själv med ytterligare en "nolla". Mendy är vår underbara världsmålvakt.

En godkänd insats där några av Chelseas spelare gör det bättre än andra gav 1-0 till våra blåa.

Edouard Mendy - 2
Väldigt lite att göra, sattes inte på prov. Lugn och ro som vanligt numera. Det är även stor skillnad i hur Mendy spelar med fötterna jämfört med för ett år sedan.

Andreas Christensen - 3
Precis som sina kollegor i backlinjen så gör Andreas en bra insats. De gånger det känns lite farligt är när lagets mittfältare tappar bollen.

Thiago Silva - 3
Chef där bak. Något misstag i andra halvlek, men totalt sett är det stabilt i både passningsspel och positionering.

Antonio Rüdiger - 3
Rudiger sätter nivån med sitt grisiga spel och visar direkt att matchen är viktig för honom. Stabil och viktig för laget.

Cesar Azpiliucueta - 2
Vår kapten var väldigt osynlig i första halvlek. Även om han spelade upp sig i andra halvlek så begär vi mer av Azpi än det som visas upp idag.

Ruben Loftus – Cheek - 3
Skulle det inte vara för flertalet bolltapp så kunde det blivit en 4a. Många fina saker offensivt där dribblingarna stundtals är värda entrépengen. Klart bättre offensivt än defensivt denna match.

Jorginho - 2
Gör det han skall, men idag utan att glänsa. Styrandet och ställandet är viktigt, men i en sådan här match borde det ge mera utdelning.

Marcos Alonso - 2
Seg och emellanåt slarvig. En del offensiva initiativ som uppskattas, men det är med nöd och näppe det är en 2a.

Hakim Ziyech (ut 74') – 3
En av hans bästa matcher på länge även vi alla önskar att det händer flera saker av kvalité. Målskytt och en del fina hörnor lyfter betyget till en 3a.

Kai Havertz – 2
Flertalet chanser matchen igenom. Ikväll skulle Kai gjort minst 1 mål, men känslan är att det saknas något hela tiden. Får vi se ett mål i helgens spel kanske?

Callum Hudson-Odoi (ut 74’) – 4 (Matchens lejon)
Självförtroendet hos vår unge Callum blir stadigt bättre. Förspelet med klack och pass tilll målet är fantastiskt. Innan dess har han flertalet bra saker som borde gett mera. Bäst ikväll!

Inhoppare

Ross Barkley (in 74') - 2
Spelade visserligen en del, men utan att göra några speciella intryck. Varken bra eller dåligt.

Christian Pulisic (in 74) – 2
Även här inte många minuter att göra intryck på. Blir spännande att se om Pulisic får spela mera i helgen? Frågan är på vems bekostnad.