Manchester C - Chelsea
1 - 2

Spelarbetyg Manchester City - Chelsea
Det är såhär vi vill se honom! Marcos Alonso matchvinnare mot City.

Efter en halvseg första halvlek tände matchen till och även en del av de blåa Chelseaspelarna. Här är betygen.

Edouard Mendy – 3
Gör en stabil insats utan att behöva glänsa då det inte kom så många skott innanför ramarna. Känns lite bättre med fötterna på sistone vilket gör att pulsen inte ökar lika mycket som förr hos oss fans.

Andreas Christensen – 1 (Ut 45+3)
Kanske aningen hårt, men 1-0 målet är rakt av danskens miss. Denna match spelar Andreas i mitten vilket han inte klarar ikväll. En del brytningsförsök som blir fel och allmän oreda. Hoppas att skadan är lindrig!

Marcos Alonso – 3
Osynlig i första, men växte in i matchen allt eftersom. Alonso gillar att vara delaktig i anfallet och denna gång innebar det att han kunde stoltsera som matchvinnare via ett fint mål. Klarar Citys snabba spelare helt ok med tanke på att han ofta är underlägsen där.

Antonio Rüdiger – 3
Rüdiger var lite ojämn i mellanåt, men över matchens alla minuter så ger han oss ändå ett fortsatt bra intryck. Han är rejäl, tydlig och agerar som en vinnare på planen. Kul att se hans driv med bollen som emellanåt får en del trevliga följder.

Cesar Azpilicueta © – 4 - Matchens lejon!
Azpi irriterar, kämpar, styr, bryter och är överallt. Denna match spelar han på den plats han skall göra. Med tanke på Christensens skada så lär vi får se honom i denna roll ett tag framöver, inte mig emot. Assist vid 1-0 målet.

N’Golo Kanté – 4 (Ut 68)
Kanté är just nu i riktigt bra form. Troligen den mest förekommande mannen i många motståndares mardrömmar, en riktigt jobbig jävel. Allt jobb han gör ger energi till laget och snor en hel del av motståndarna.

Billy Gilmour - 3
Första halvlek är inte hans, men på något sätt knyter han näven och bidrar med en hel del bra jobb i andra halvlek. Framtiden är ljus för den unge skotten som med tanke på minimal speltid klarar av att spela en match mot ett av världens bästa lag.

Reece James – 3
I första halvlek har James det jobbigt emellanåt där han blir lurad ett par gånger. I andra halvlek kommer han ut som en annan spelare och äger kanten såväl offensivt som defensivt. Fina inspel som kunde resulterat i något mål.

Hakim Ziyech - 3 (Ut 76)
Pigg första 20, för att sedan falla tillbaks, bli stillastående och seg. Under första halvleks andra del ser det mera ut som att Hakim springer runt och fyller år. Kanske var det en blåstork i paus som satte fart på honom för i andra halvlek lyfter han sig på nytt. Målet är riktigt fint! Det är lite upp och ner, men viktiga mål görs det av Ziyech, inte att underskattas.

Timo Werner – 2
Jobbet Timo gör är alltid värt mycket, det vet vi. I denna match tycker jag dock att det är för många fel och för lite uträttat totalt sett. Werner är offside, dräller kvar i offsidelägen, bommar lägen och såg lite seg ut. Assist vid 1-2 målet. Läge att vila nästa match?

Christian Pulisic  – 3
Kul att Pulisic fick 90 minuter i en så pass tuff match. Blek i första, hittade inte position för att komma in i matchen. I andra halvlek är det fler initiativ och mera boll hos Christian. Fina fötter och snabb i tanken vid målet.

Kurt Zouma (In 45+3) - 3
Stabil insats där byten mot Christensen blev en lyckorträff. Brytningen vid Sterlings friläge brutal och riktigt bra! Kul för Kurt som trots mindre speltid gör det bra när han får sina minutrar.

Jorginho (In 68) - 2
Löste av Kanté med framgång, gjorde det han skall utan att brilliera.

Callum Hodson-Odoi (In 76) - 3
Ett piggt inhopp där han gör skillnad matchens sista 15 min. Nära ett mål och starkt bidragade till Chelseas sista "Bajen"-kvart där han verkligen fick laget att öka sista kvarten.