Riverside Stadium, 2022-03-19 18:15

Middlesbrough - Chelsea
0 - 2

Spelarbetyg: Middlesbrough – Chelsea

Spelarbetyg: Middlesbrough – Chelsea

Efter att ha besegrat Middlesbrough med 2–0 är Chelsea klara för semifinal i FA Cupen.

Betygsskala:
1 Lejon – Dålig
2 Lejon – Godkänd
3 Lejon – Bra
4 Lejon – Mycket bra
5 Lejon – Mästerlig


Edouard Mendy – 2
Sattes överhuvudtaget inte på prov och fick därmed ingen chans att visa upp sina egenskaper. Behövde inte göra en enda räddning. 

Cesar Azpilicueta © – 2
Kapten Azpi gör sällan en dålig match och även idag var han mycket stabil i sitt spel. Gjorde det han skulle, både offensivt och defensivt, utan att glänsa. 

Thiago Silva – 3
Brassen visar sin kvalitet, elegans och erfarenhet hela tiden. Väldigt fin aktion i uppspelsfasen till 1-0 målet, en aktion som håller en nivå få andra backar i laget har. Chelsea spelar oftast bra med Silva i backlinjen, så även idag.

Antonio Rüdiger – 3
Det fullkomligt osar självförtroende om Rüdiger i allt han företar sig. Gör knappt några misstag och är oerhört trygg med bollen, vilket gör att han kan bidra stort i uppspelsfasen. 

Malang Sarr – 2
Om Rüdiger osar självförtroende utstrålar Sarr lite mer osäkerhet. Vänsterbacken slarvar alltför ofta med bollen, men idag blev han inte straffad för något av sina bolltapp. Fransmannen gjorde ingen jättebra match, men löste uppgiften med godkänt betyg. 

Mateo Kovacic (ut 69’) – 3
Kroaten är en kvalitetsspelare och det visar han allt som oftast. Extremt bolltrygg och bra på att driva upp anfall samt styra tempot. Han dominerade på mittfältet i de knappa 70 minuter som han spelade. 

Ruben Loftus-Cheek – 3 
Loftus-Cheek utstrålade stort lugn i mycket av det han gjorde på innermittfältet. I matcher med ett lite lägre tempo klarar engelsmannen av att styra mittfältet, så även om han får det svårare när tempot höjs så gör han det bra i matcher som denna. 

Mason Mount – 3
Mount gör aldrig en dålig match, inte heller idag. Assisterade båda målen och var kreativ matchen igenom. Utöver detta jobbar han som alltid hårt i båda riktningarna och bidrar med energi och kvalitet till laget. 

Hakim Ziyech (ut 81’) – 4 Matchens Lejon!
Ziyech visar klass och initiativförmåga i nästan allt han gör. Förutom det fina målet var marockanen i högsta grad inblandad i Chelseas ledningsmål och hade en fot med i nästan alla de anfall som ledde till bra målchanser. 

Romelu Lukaku (ut 84’)  – 2
Lukaku fortsätter att se lite tung, trög och otajmad ut i många aktioner. Han missbedömde flera djupledsbollar och saknade det klipp i steget som en Lukaku i form har. Trots detta lyckades han komma med i målprotokollet, vilket gör kvällens insats godkänd. 

Christian Pulisic (ut 69’) – 2
Amerikanen har en hög högstanivå och man ser den potential som finns i hans spel, men idag kom han inte riktigt till sin rätt. Utmanade på sin kant, men lyckades inte omsätta det i någon form av slutprodukt. 

Timo Werner (in 69’) – 2
Tysken kom inte riktigt in i matchen under de 20 minuter som han fick spela. Fick en chans att stänga matchen med ett läge som han dock missade, utöver det var det ett relativt anonymt inhopp. 

N’Golo Kanté (in 69’) – 2
Hoppade in i ett skede när matchen redan var avgjord och behövde således inte anstränga sig överdrivet mycket. Som alla världsklasspelare syns det vilket nivå han håller, men han behövde inte leverera på topp idag. 

Kenedy (in 81’) – Spelade för kort tid för att betygsättas

Harvey Vale (in 84’) – Spelade för kort tid för att betygsättas

Gustav Stenberg@gustav_stenberg2022-03-19 20:13:33
Author

Fler artiklar om Chelsea