St James' Park, 2021-10-30 16:00

Newcastle - Chelsea
0 - 3

Spelarbetyg: Newcastle - Chelsea
Tre mål på de två senaste ligamatcherna för James.

Spelarbetyg: Newcastle - Chelsea

Ligans bästa lag Chelsea gästade nästjumbon Newcastle och vann med 3-0 efter en målexplosion i andra halvlek.

Betygsskala
1 - Dålig
2 - Godkänd
3 - Bra
4 - Mycket bra
5 - Mästerlig

Startelvan 

Edouard Mendy - 2

Mendy gjorde en räddning på hela matchen, detta i den 83:e minuten. Till råga på det så var skottet en så kallad sorkdödare som knappt orkade ta sig fram till Mendys nävar. Går inte att ge något annat än en tvåa.

Andreas Christensen - 3
Chelseas mittbackar fick ta ett stort ansvar med boll idag, ett ansvar Christensen axlade bäst av de tre. Hade ett par riktigt fina uppspel rakt upp i banan.

Thiago Silva - 3
Detta måste ha varit en av Silvas enklaste uppgifter i hans långa, framgångsrika karriär. Tackade och tog emot när Wilson och Saint-Maximin lät bli att pressa honom, men förtog sig inte i onödan.

Antonio Rüdiger - 2
Rüdiger vilades mot Saints och fortsatte sin mini-semester på Tyneside. Agerade bolltransportör på ett adekvat sätt och slapp för det mesta ge sig in i några dueller defensivt.

Reece James – 4 - Matchens lejon!
Kombinerade bra med Jorginho i första halvlek, men inläggen fastnade oftast på första bästa Newcastle-spelare. Stod för två högklassiga aktioner i samband med sina två mål, framförallt det första. Vilken vänsterslägga!

N'Golo Kanté (64') - 2
Kom inte riktigt till sin rätt idag. Hamnade ofta långt ute till höger när Tuchels wingbacks tog upp mer centrala positioner, men hade svårt att uträtta något där ute.

Jorginho - 3
Växte i takt med lagets prestation under andra halvlek. Hade ett fint samarbete med Reece James matchen igenom. Goda nyheter för Chelsea att mittfältaren dessutom hittat tillbaka till formen från straffpunkten.

Ben Chilwell - 2
Hade ett par genombrott framåt i planen men lyckades för sällan hitta rätt adress med sina inspel. Kunde ta en väldigt hög utgångsposition då Newcastles presspel var i stort sett obefintligt.

Hakim Ziyech (ut 64') - 2
Var i stort sett den enda Chelseaspelare som kom till avslut under första halvlek, men stod också offside helt i onödan vid ett par tillfällen.


Kai Havertz – 3
Var en av få spelare som tog initiativ offensivt i första halvlek, med sin längd försökte han utmana Newcastles backlinje i luftrummet. Ordnade skickligt spiken i kistan när han vann straffen som sedermera förvaltas till slutresultatet 3-0.

Callum Hudson-Odoi (ut 88’) - 3
Truppens enda naturliga ytter hade ett fint förarbete till matchens första mål. Fram till dess var Hudson-Odoi ganska anonym, men i Mounts frånvaro är Chelsea väldigt beroende av ynglingens bolltransporter för att sätta press på Newcastle.

Inhoppare

Ruben Loftus-Cheek (in 64') -  2

Hann knappt röra bollen innan Reece James inledde målskyttet. Hann heller inte uträtta särskilt mycket på planen, men bidrar med ett lugn i spelet med sitt passningsspel och sin fysik.

Ross Barkley (in 64') - 3
Inte heller Barkley hade tagit särskilt många steg på St James’ gräsmatta innan nätet rasslade bakom Darlow. Gjorde sig ständigt spelbar under sitt inhopp, stod aldrig still och hjälpte sina lagkamrater bra.

Saúl (in 88’) – Spelade för kort tid för att betygsättas
 

Wiktor Lidvall@LidvallWiktor2021-10-30 18:29:57
Author

Fler artiklar om Chelsea