Spelarbetyg: Nottingham Forest 2 Newcastle United 3

Ett frustrerat Nottingham Forest förlorar mot Newcastle United med 3-2 och nedflyttningsstrecket närmar sig

Nottingham Forest förlorar den oerhört viktiga hemmamatchen mot Newcastle med 3-2, och de väntar fortfarande på första vinsten 2024.

Dessutom har klubben ett möjligt hot om poäng avdrag hängande över sig, gällande FFP överträdelser.

Om det är någon som känner igen resultatet 3-2, så är det sjätte gången de röda förlorar med just dessa siffror.

Hemmalaget fick den första chansen redan efter fem minuter, när Morgan Gibbs- White blev serverad framför mål. Skottet gick dock utanför målburen.

När ytterligare fem minuter passerat, så tog istället borta laget ledningen genom Bruno Guimarães, som helt omarkerad satte bollen i nät.

Att Dan Burn skulle få problem med den vindsnabbe Anthony Elanga var bara en tidsfråga, när Nicolás Domínguez genomskärare hittade svensken. Friläget räddes av målvakten Martin Debravka.

En stund senare kom nästa friläge för Elanga, som sprang ifrån två försvarare och avslutade med att lägga bollen mellan benen på målvakten. Denna gång fint framspelad av Morgan Gibbs-White.

Tricky Trees jagade ett ledningsmål, men dåligt försvarsspel gjorde att Fabian Schär gav bortalaget ledningen med 2-1 från nära håll.

Forest utjämnade ytterligare en gång strax innan paus, genom Callum Hudson-Odoi, vars skott träffade en motståndare och ändrade riktning in i nätmaskorna.

Halvtid: Nottingham Forest - Newcastle United 2-2

I inledningen av den andra halvleken fick Taiwo Awoniy fritt fram, efter en lång utspark av Matz Sels. Det såg ut som att målvakten fällde vår forward, men trots VAR granskning nekades laget en straff.

Typiskt nog så gör istället Newcastle sitt tredje mål och Guimarães sitt andra, när han blir snyggt framspelad av hemmalagets Elanga.

De röda gör ett sista desperat försök att åter utjämna, men det inträffar inte.

Det fruktansvärda nedflyttningsstrecket, närmar sig alltmer och det skiljer endast två poäng till Everton. Den effekt som tränarbytet hade har ebbat ut, och Nuno Espírito Santo känner av pressen.

Slutresultat: Nottingham Forest - Newcastle United 2-3

Spelarbetyg: 0 Helt osynlig 1 Nej men seriöst, kan du spela fotboll? * 2 Exceptionellt dålig * 3 Dålig * 4 Inte upp till standard * 5 Utgångspunkten * 6 Det var ganska bra * 7 En solid prestation * 8 Nu kan vi snacka fotboll * 9 En riktigt klass spelare * 10 En på miljonen

Fler artiklar om Nottingham

Nottingham Forest besegrar Liverpool med 1-0 på Anfield, efter en taktisk triumf för Nuno Espirito Santo. Sammandrag/Spelarbetyg