Spelarbetyg: Nottingham Forest – Chelsea
Mudryk satte matchens första mål.

Spelarbetyg: Nottingham Forest – Chelsea

Chelsea gjorde det första målet, men fick genomlida en tuff match på City Ground. Det var ett långsamt spelande bortalag som säkrade segern 2–3-segern mot Nottingham Forest tack vare spelsugna inhoppare.

Betyg
1 – Dålig
2 – Godkänd
3 – Bra
4 – Mycket bra
5 – Mästerlig

Startelvan
Djordje Petrovic – 3

Relativt få av Nottinghams avslut tvingade fram insatser från Petrovic, som förvisso hade god hjälp av målramen. Var en jätte i luftrummet i matchens kaosartade slutskede då han plockade ned flera hörnor trots Forests fysiska spel. Kan inte lastas för något av målen.

Trevoh Chalobah – 2
Blev effektivt en tredje mittback i och med Cucurellas inverterade roll på den andra ytterbackspositionen. Bidrog inte till att höja passningstempot på något sätt, men var generellt sett framgångsrik i luftduellerna.

Thiago Silva – 3
Växte med matchens gång. Chelsea blev bättre när han vågade bryta linjer med sina längre passningar. Var lugnet själv under Nottinghams mest intensiva luftbombardemang.

Benoit Badiashile (ut 55’) – 2
Var inte på något sätt dålig. Badiashile gjorde ett OK jobb med inläggen som skickades mot honom, men saknade helt inspiration med bollen vid sina fötter. Inte alls ett ologiskt byte.

Marc Cucurella – 2
Idag fick vi se baksidan med Cucurellas nya, framgångsrika, position. När han gjorde Caicedo och Gallagher sällskap centralt visste han inte vad han skulle göra med bollen i mer avancerade positioner.

Moises Caicedo – 4 – Matchens lejon!
Egentligen den ende spelare som var riktigt bra matchen igenom. Utmanades rejält av en urstark Morgan Gibbs-White, men gick vinnande ur den duellen. Slog många hotande och avgörande passningar framåt i banan.

Conor Gallagher (ut 79’) – 2
Dök upp lite överallt, men var inte alls lika framgångsrik i press- och duellspelet som vi vant oss vid. Var dessutom slarvig i sista tredjedelen.

Noni Madueke (ut 55’) – 1
Var praktiskt taget osynlig. Tog märkliga beslut och såg ut att gå på lågfart hela tiden.
 
Cole Palmer – 3
Även när han inte var på topp så hittade han sätt att vara utslagsgivande. Assist på ledningsmålet och kunde ha ryckt ännu mer i den interna poängligan om det funnits bättre skärpa hos lagkamraterna.

Mykhailo Mudryk (ut 73’) – 2
Riktigt fin insats vid 0–1, en perfekt avvägd löpning som slog ut två försvarare och möjliggjorde ett enkelt avslut. Därefter hände det inte så mycket från Mudryks håll, men taktiken med en inverterad vänsterback innebar mycket bollinnehav på den högra halvan av planen.

Nicolas Jackson – 2
Skönt med ett kliniskt avslut när möjligheten presenterade sig. Innan dess hade anfallaren vaskat flera möjligheter med märkliga beslut och onödiga dribblingar.

Inhoppare:
Christopher Nkunku (55’) – 2

Stod inte för några glimrande individuella insatser, men gjorde inte heller bort sig. Höll det enkelt i anfallen och bidrog till att lugna ned saker och ting när den sista ledningen skulle bevakas.

Malo Gusto (55’) – 2
Inledde trevande, men stod sedermera för ett fint samarbete med James ute till höger. Kunde mycket väl ha vunnit en straff om inte regelboken feltolkas som den gör varje vecka.

Raheem Sterling (in 73’) – spelade för kort tid för att betygsättas.

Reece James (79’) – spelade för kort tid för att betygsättas.
 

Wiktor Lidvall@LidvallWiktor2024-05-11 21:01:00
Author

Fler artiklar om Chelsea