Spiros Louis Olympic Stadium, 2024-10-24 18:45

Panathinaikos - Chelsea
1 - 4

Spelarbetyg: Panathinaikos - Chelsea
Mudryk stod för en mycket fin insats ikväll.

Spelarbetyg: Panathinaikos - Chelsea

Chelsea gjorde jobbet och mer därtill mot Panathinaikos i en insats där många i ”B-laget” imponerade.

Betygsskala: 
0 lejon- Generalusel
1 lejon- Dålig
2 lejon- Godkänd
3 lejon- Bra
4 lejon- Mycket bra
5 lejon- Mästerlig


Filip Jørgensen – 3

Räddade sitt lag från ett tidigt baklängesmål med en kanonräddning, Bortsett från ett tveksamt agerande vid en hörna i slutskedet gjorde han det han skulle. Säker med bollen vid fötterna dessutom.

Axel Disasi - 3

Trots ytterligare en tjänstgöring som partiell högerback var fransmannen stabil och bidrog på ett bra sätt med sin fysik. Mattades i den andra halvleken, men inte värre än att hans insats får betecknas som bra.

Benoit Badiashile - 3

Visade prov på kyla och ett vågat men säkert passningsspel i den första halvleken. Tappade koncentrationen vid ett par tillfällen i den andra akten, men överlag var detta en mycket bättre Badiashile än vad vi har fått se hittills den här säsongen.

Renato Veiga – 2

Den unge portugisen stod för en del misstag under den första halvleken, men straffades inte för dem. Spelade upp sig ju längre matchen led, men var ytterst nära att lobba in i ett självmål. Han var avsevärt bättre mot Gent.
 
Marc Cucurella – 3

Cucu Cucurella (come una paella) var tillbaka i elvan och gjorde det bra. Spanjoren var säker i sina aggressiva stötbrytningar och gav bra understöd till mittfältet med sin invertering.

Enzo Fernández - 3 - UT 71’

Argentinaren styrde spelet med emfas, visade ledaregenskaper och presterade bättre än på länge. Kunde med marginalerna på sin sida ha hamnat i målprotokollet. Bra Enzo!

Kiernan Dewsbury-Hall – 2 - UT 77’

Blandade och gav med både briljanta krossbollar och missade kortpassningar. Arbetade hårt i defensiven och får ges godkänt på det stora hela.

Pedro Neto – 2 - UT 62’

Försökte med mycket, men misslyckades ovanligt ofta i den första halvleken. Visade sin klass i den andra med inte minst assisten till Mudryk.

João Félix – 3

Flöt omkring på den offensiva tredjedelen och skapade mycket med sin finess i en briljant första halvlek. Han satte visserligen två mål, men felprocenten i den andra halvleken var lite för hög för att han skulle nå upp till en fyra. 

Mykhailo Mudryk – 4 - Matchens lejon!

Ukrainaren var på rejält spelhumör och utgjorde ett ständigt hot på sin vänsterkant. Fick bra betalt för sina offensiva aktioner med ett mål och två assist. Slet dessutom förtjänstfullt i defensiven. Tveklöst Matchens lejon och en av ”Mishas” bästa prestationer i Chelsea-tröjan.

Christopher Nkunku - 2 - UT 61’

Fransmannen var i stort sett osynlig matchen igenom. Får näppeligen godkänt för en behärskat slagen straff, men vi vet att han kan bättre.

Inbytta:

Marc Guiu – 2 – IN 61’

Bortsett från en räd längs högerkanten gjorde den unge spanjoren inte mycket väsen av sig.

Tyrique George – 3 – IN 62’

Akademiprodukten gjorde ett mycket piggt inhopp. Stod för många starka aktioner där han visade prov på kvalité och finurliga lösningar. Borde ha fått en assist när han gav Félix en hattrick-chans på ett silverfat.  

Cesare Casadei – 2 – IN  71’

Inte en av den unge italienarens starkaste insatser, men höll ihop mittfältet på ett helt okej sätt under de sista 20 minuterna.

Carney Chukwuemeka - 2 - IN 77’

Carney kom in och visade än en gång att han är mycket kompetent på små ytor, men slutprodukten var inte riktigt där idag. Borde få fler chanser och tidigare inhopp.


Enzo Maresca – 2

Roterade laget som väntat och satte en matchplan som funkade bra. Han gjorde vettiga byten men nödgades inte att matchcoacha proaktivt för att vinna ikväll, varför betyget inte blir högre. En rakt igenom solid insats från sidlinjen.

Fredrik Temmes2024-10-24 21:22:00
Author

Fler artiklar om Chelsea