Spelarbetyg: Sheffield United - Chelsea
De två bästa i Chelsea idag.

Spelarbetyg: Sheffield United - Chelsea

Betygsskala: 0 lejon- Generalusel 1 lejon- Dålig 2 lejon- Godkänd 3 lejon- Bra 4 lejon- Mycket bra 5 lejon- Mästerlig

Mendy – 2. Rätt simpel match för Mendy. Plockar det han ska, gör också en viktig räddning på bicykletan från Sharp mot slutet. Minus för att han inte kommunicerar tydligare med Rüdiger vid självmålet.

Azpilicueta – 2. Kapten-Dave är som vanligt stabiliteten himself. Gör varken än supermatch eller en mindre bra match, är helt enkelt stabil som bara han kan vara.

Christensen – 3. Dansken gör det förvånansvärt bra i matchen, är lugn och sansad och har ett par viktiga brytningar och nickar. En av de bättre insatserna på länge.

Rüdiger – 1. Den i trebackslinjen som stoppar upp spelet mest, uppspelen tar tid och slutar oftast med en längre boll. En säkring verkar gå i hjärnkontoret vid det bisarra självmålet, vet inte vad han sysslar med. Drar ner betyget.

James – 2. Helt okej, kräver dock mer av James. Massvis med yta och massvis med lägen att göra något bättre av bollen i offensiven. Har en otrolig fot men utnyttjar den rätt lite. Lite problem i defensiven men klarar det oftast bra.

Kovacic – 3. I sina bästa stunder är kroaten en helt otrolig fotbollsspelare att kolla på, en fröjd för ögat. Styr mittfältet lite som han vill i första halvlek, gör det även bra i andra även om han ser rätt sliten ut. En av matchens giganter.

Jorginho – 2. Detsamma kan inte sägas om Jorginho, spelar bort x antal passningar idag. Pricken över i:t är att han är så fruktansvärt långsam, Crouch hade på allvar tagit Jorginho på 100 meter. Lite för mycket sidleds-Daniel över Jorginho, säker straff dock.

Chilwell - 2. Drar på sig straff tidigt i matchen, men har VAR med sig på sin sida efter Basham var offside i läget innan. Annars ganska svag match, delaktig i 0-1 målet på ett positivt sätt dock. Alonso utmanar Chilwell på allvar om wingbackspositionen.

Mount – 3. Delat lejon!  Gör nästan aldrig en dålig match längre denna guldgosse. Tystar kritikerna med sitt 0-1 mål i första halvlek efter ett vackert anfall. Är annars spelvillig, rörlig och sliter som alltid. Sån fruktansvärt bra lagspelare att ha på planen.

Werner – 3. Delat lejon!  Missar en bra chans i första halvlek, man tänkte att det är en ”sån här” match igen. Men krigar sig in i matchen, assisterar fint till Mounts 0-1 och skapar också straffen som Jorginho förvaltar. Stort steg framåt, delat lejon på han och Mount idag.

Giroud – 2. Sliter på ett väldigt bra sätt i targetspelet. Stångas, nickas, tacklas och tar emot bollen. Men rätt trubbig offensivt och är lite slö idag tyvärr, men säkert en otroligt bra pjäs att ha på planen att spela med.

Inhoppare

Hudson-Odoi (61’) – 2. Inte mycket boll på fötterna idag. Får spela en sorts falsk nia när han ersätter Giroud. Tror Tuchel ville få ut hårdare press på Sheffields backar när hemmalaget letade kvittering.

Alonso (61’) – 2. Kommer in istället för Chilwell och är inte speciellt delaktig i mycket. Har något bolltapp, någon bra erövring men inget mer att skriva om.

Kanté (74’) – 2. Alltid kul att se Kanté på planen, i min bok bör han gå före Jorginho. Kommer nog matchas in succesivt.
 

Kevin StåhlbergStahlbergKevin2021-02-07 22:21:05
Author

Fler artiklar om Chelsea