Tottenham Hotspur Stadium, 2021-02-04 21:00

Tottenham - Chelsea
0 - 1

Spelarbetyg: Tottenham - Chelsea
Seger mot favoritmotståndet i Premier League!

Spelarbetyg: Tottenham - Chelsea

Chelsea avgick med en 0-1-seger i bortaderbyt mot Tottenham. En solid insats av samtliga kungsblå, men man sattes ärligt talat knappt på prov av motståndarlaget.

Betygsskala:
1 Lejon - Dålig
2 Lejon - Godkänd
3 Lejon - Bra
4 Lejon - Mycket bra
5 Lejon - Mästerlig


Startelvan:

Edouard Mendy – 2
Har märkligt nog knappast något att göra i denna derbydrabbning, men gör en bra räddning vid en viktig tidpunkt på Lamelas avslut i andra halvlek. Värderar ofta bra i uppspelsfasen.

Cesár Azplicuteta – 3
Fantastisk i första halvlek, hittade ständigt Mounts fötter med sina uppspel. En väldigt fin djupledsboll av el capitano som föranleder straffen. Kvällens match var ytterligare ett bevis på hur mångsidig denna evighetsmaskin till spanjor är.

Thiago Silva(Ut 36’) – 3
Den überrutinerade mittbacksmaestron tvingades avbryta matchen tidigt, men var starkt bidragande till att sätta Chelsea i förarsätet innan han klev av. Hittade Werner i djupled ett par gånger och var klanderfri när det kom till att stoppa Tottenhams anfallsförsök.

Antonio Rüdiger – 3
Syns knappt alls idag, vilket jag inte ogillar när det kommer till mittbackar. Låter Silva och Azpilicueta sköta de raka uppspelen, men är säkerheten själv när det kommer till duellspelet.

Reece James – 3
Inledde trevande, men växer in i matchen. Kombinerar bra med CHO och Mount ute till höger, men hade kunnat gå på instinkt mer. Blir lite väl trevande ibland när han skulle kunna testa inlägg. Alla vet vad han och hans högerfot kan bidra med.

Jorginho – 3
Starkt att sätta dit straffen efter att ha missat två gånger denna säsong. Gör utöver det en stabil insats, utgör en plattform för sina lagkamrater att skina på. Vinner dessutom ett par nickdueller ikväll – 2021 kanske är året allt kan hända ändå?

Mateo Kovacic(Ut 74’) – 4
Detta var Kovacic i fornstora dagar från säsongen 19/20. Kontrollerar tempot med lekkamraten Jorginho, kliver dessutom in i duellerna och vinner dem ofta. Han kryddar detta med några riktigt fina bolltransporter och djupledsbollar. Mycket bra insats från Kova.

Marcos Alonso – 3
Målet mot Burnley senast verkar ha försatt wingbacken i harmoni. Var inte så inblandad offensivt i den första halvleken, men var väldigt trygg med och utan boll. I den andra såg han stundtals ut att ha en fri roll jämte Timo Werner på topp, och lyckades komma undan med det då han fortsatte att värdera situationerna korrekt.

Mason Mount – 4
Mason visade vad som förväntades av en nummer 10 år 2021 – det finns inga plats för fripassagerare i den moderna fotbollen. 22-åringen var överallt och inblandad i det mesta, hade många bollkontakter särskilt i första halvlek. Var inte helt lyckad med den avslutande passningen idag, men vilken totalfotbollsinsats av unge herr Mount!

Callum Hudson-Odoi(Ut 65’) - 4 – Matchens Lejon!
En ny roll för CHO i seniorsammanhang, och som han anpassade sig till den! Callum verkade njuta av att ständigt vara nära motståndarnas mål och hotade ständigt Tottenhams backlinje. Driver upp tempot i anfallet och tar nästan alltid rätt beslut. Vet precis när han ska släppa till wingback, mittfältare eller ta eget avslut.

Timo Werner – 2
Siffran till trots så tycker jag att detta var ett fall framåt för tysken sett till de senaste matcherna. Trots ett lågt stående Tottenham är Werner ofta spelbar, varvar bra med att möta boll och gå i djupled. Oflytet i kombinationsspelet i den sista tredjedelen är dock kvar.

Avbytare:

Andreas Christensen(In 36’) - 3
Plockar upp facklan efter Silva och bär den bra under resten av matchen. Nyttigt för honom och Tuchel att få ett sådant formkvitto om Zouma och Silva är indisponibla framöver.

Christian Pulisic(In 65’) - 3
Ett väldigt piggt inhopp av Chelseas nummer tio. Tar fortfarande lite märkligt beslut på offensiv tredjedel av planen, men är inblandad i det mesta av Chelseas anfallsspel i matchens slutskede.

N’Golo Kanté(In 74’)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Wiktor Lidvall@LidvallWiktor2021-02-04 23:59:50
Author

Fler artiklar om Chelsea