Watford - Chelsea
1 - 2

Spelarbetyg: Watford - Chelsea
Det är då aldrig tråkigt att följa Chelsea.

Chelsea bortaslog Watford med 2–1 efter en darrig insats. Det krävdes inte många positiva aktioner för att bli matchens lejon denna afton.

Edouard Mendy – 3

Kan inte klaga på agerandet vid Watfords mål. Mendy var alert när det krävdes och hade ett par fina reaktionsräddningar. Även om Watford dominerade avslutsstatistiken så behövde Mendy inte svettas alltför mycket.

Trevoh Chalobah (Ut 60’) – 2
Såg för första gången på länge ut att vara osäker med bollen vid sina fötter. Fick slita hund för alla bolltapp som laget stod för, vilket skapade problem. Vi får hoppas att muskelskadan inte är alltför allvarlig.

Andreas Christensen – 2
Fick tidigt en smäll mot näsan av King, vilket kanske satte sin prägel. Dansken har tittat på från bänken i flera matcher nu, vilket märktes. Christensen gjorde ändå en godkänd insats, varken mer eller mindre.

Antonio Rüdiger – 3
Även Rüdiger gödslade frikostigt med felpassningar uppåt i banan. Hade inte sin bästa afton i duellspelet, men fick heller ingen hjälp från exempelvis Alonso. Steppade upp i andra halvlek, kanske inspirerades han av Thiago Silva. Var ändå så pass konstruktiv med boll att han nästan fick en hockey-assist till 2–1.

Cesar Azpilicueta (Ut 69’) – 2
Syntes knappast till alls, vilket inte behöver vara negativt för en försvarare. När vår gode kapten syntes så var det dock oftast när han blev passerad av Watford-spelare. Det var dock inte backlinjens fel att de fick bedriva mycket av försvarsspelet med näsan mot eget mål.

Saúl (Ut 46’) – 1
Spanjoren har lyckats med konsten att bytas ut i paus två gånger på tre framträdanden i Premier Leauge. Mot Watford lyckades innermittfältaren endast med sju passningar, drog på sig två frisparkar och fick syna det gula kortet. Inte riktigt Bakayoko vs Watford-nivå, men inte så långt ifrån heller.

Ruben Loftus-Cheek – 2
Chelsea gjorde det till en vana i denna match att tappa bollen i farliga lägen. Loftus-Cheeks bolltapp fick den mest fatala av konsekvenser när Dennis kontrade in 1–1. Var alltför ofta slarvig såväl vid bolltransporter som vid uppspel. Höjde sig i andra halvlek, vilket räcker för godkänt.

Marcos Alonso – 2
Marcos Alonso såg stel och ovan matchtempo mot Manchester United. Tyvärr så fick vi inte se någon förbättring från spanjoren ikväll, snarare ett halvt steg tillbaka. Steppar upp något i andra halvlek, är dessutom inblandad i uppbyggnaden till Chelseas två mål.

Christian Pulisic – 2
Gjorde ett lojalt jobb på en ovan position i matchens slut och får därmed godkänt. Dessförinnan var Pulisic väldigt osynlig. Borde ha åstadkommit något bättre vid omställningen han och Loftus-Cheek stod för i den andra halvlekens inledning.

Mason Mount – 3
Väckte laget med sitt stolpskott halvvägs igenom den första halvleken. Var klinisk när han gav Chelsea ledningen, vilket var välbehövligt för såväl laget som hans egen formkurva. Visade vägen i andra halvlek med sitt outtröttliga jobb utan boll.

Kai Havertz – 3 – Matchens lejon!
När Chelsea var som sämst var det egentligen bara en utespelare som slapp skämmas. Det var Havertz. Kändes ofta utlämnad där framme, men slokade inte med öronen för det. Vi är vana att se honom täcka stora ytor, men tysken visade ikväll också prov på en kampvilja som är något mer sällsynt. Läcker framspelning till Chelseas ledningsmål.

Inhoppare:

Thiago Silva (In 46’) – 3

Fick ta sig an en otacksam uppgift med tanke på den katastrofala första halvleken. Visade prov på sin rutin och satte ned foten direkt. Rensade långt när det krävdes och var ett föredöme i duellspelet. Visade värdet av att trilla boll för att kontrollera tempot i matchen.

Hakim Ziyech (In 60’) – 3
Något har hänt med Ziyech de senaste veckorna. Inhoppet ikväll var inget undantag, Ziyech försökte verkligen få saker att hända. Detta både med och utan boll. Stod för ett väldigt fint avslut till 2–1, vilket också blev matchavgörande.

Romelu Lukaku (In 69’) – 2
Var inte särskilt märkbar offensivt under sitt inhopp. Trots att Chelsea för det mesta kontrade var merparten av Lukakus aktioner med ryggen mot mål. Dessa var inte särskilt lyckade. Belgaren var dock väldigt nyttig i matchens slutskede när fasta situationer skulle avvärjas.