Spelarna att skåda i Qatar med kungsblåa brillor
Håll koll på Moisés!

Spelarna att skåda i Qatar med kungsblåa brillor

Klubblagsfotbollen må ha pausat, men det betyder inte att det saknas Chelsea-vinklar att hämta under kommande månad. Här kommer en lista på spelare som vi supportrar samt Todd Boehly, Paul Winstanley och resten av rekryteringsgänget borde titta närmare på under turneringen. 

Ethan Ampadu
Vi börjar med en av våra egna. Ampadu har imponerat i det dolda ännu en gång, där han har följt upp en urstark säsong i det Venezia som åkte ur med en lovande säsongsinledning i Spezia (17:e plats i Serie A), där han redan har spelat som mittback i både en tre- och fyrbackslinje samt som defensiv mittfältare. Nu har han chansen att leverera framför världens ögon. Walesaren har haft svårt att ta en plats i Chelseas trupp de senare säsongerna, men han har varit en viktig kugge för The Dragons de senaste åren, och spelade en viktig roll i att ta sitt Wales till sitt första VM på 54 år. Han kom vinnande ur en mittfältskamp mot Kevin de Bruyne för några månader sedan i Nations League och har nu chansen att visa sin kvalitet mot några av sina lagkamrater, då han är i samma grupp som Mounts, Sterlings och Gallaghers England, samt Pulisics USA. Även Iran ingår i grupp B. 

Moisés Caicedo
Boehly verkar ha tagit sitt förnuft till fånga då Chelsea uppges ha mittfältsförstärkningar högst upp på agendan under kommande transferfönster. En spelare som har länkats flitigt med Chelsea är Brightons och Ecuadors Caicedo. Det verkar vara mer i ryktena än bara ett slappt antagande baserat på Potters flytt till London, då trovärdiga Simon Phillips rapporterade att Caicedo är högt upp på Chelseas radar inför januari. Därtill flörtade han med en återförening med sin gamla chef i en intervju med Daily Mail i september, där han bland annat sa att “ingen skulle tacka nej till en klubb som Chelsea” och att “jag skulle vilja fortsätta ha honom som tränare”. Han visade sin klass för Chelsea-fansen så sent som för några veckor sedan när Brighton körde över Chelsea, och om Ecuador ska ta sig vidare i en grupp med Qatar, Nederländerna och Senegal gäller det att mittfältsterriern är på topp. Hans försvarsspel, frenesi och passningsfot gör honom till en spännande spelare både i VM och fortsättningsvis.

Edson Alvarez
Alvarez är en annan mittfältare som Chelsea har varit intresserade av, och som de till och med lade ett panikartat bud värt 43 miljoner pund under deadline-day trots att det nederländska transferfönstret hade stängt. Ajax var såklart nödgade att avvisa budet när ingen ersättare fanns att hitta, men skulle förmodligen vara mer öppna till att sälja honom i januari, särskilt med tanke på att de inte kvalificerade sig till Champions League-slutspel. Alvarez var oerhört frank när han gick ut i en intervju med Espn i höst och berättade om hur besviken han var över att flytten inte materialiserade sig. Om han imponerar med Mexiko har han chansen att ändra både sitt och The Blues öde, för Alvarez är precis den spelartypen som Chelsea saknar, med defensiv spelförstörelse och långa, brytningssäkra ben. El Tri är i grupp C tillsammans med Argentina, Saudiarabien och Polen. 

Kalidou Koulibaly
Nej, Koulibaly är ingen spelare Chelsea är intresserade av att värva och visst, han sitter redan på en fet lön och ett långt kontrakt, men senegalesen har fortfarande allt att bevisa. Omställningen till de brittiska öarna har varit tuff för K2, den annars så robusta klippan har svajat en hel del. Han har sett klumpig, vårdslös och feltajmad ut, och kommande månad har han chansen att på nytt visa vilken världsback han egentligen är. Som kapten för Senegal och med Édouard Mendy bakom sig skulle det kunna betyda mycket för de bådas och i förlängningen Chelseas säsong om Senegal gör ett bra VM. Mendy har varit en skugga av sig själv sedan han kom hem från triumfen i de Afrikanska mästerskapen 2021, låt oss hoppas att vi får en motsatt effekt här.

I övrigt ska det bli intressant att se hur Japan klarar av att tampas i en grupp med Spanien, Tyskland och Costa Rica, där Brightons ytter Kirou Mitoma har hunnit bli en personlig favorit. Takefuso “Japanska Messi” Kubo ska såklart också nämnas. 21-åringen kom från La Masia och värvades av Real Madrid 2019, för att sedan gå i Martin Ødegaards fotspår i att först ha svårt med att acklimatisera sig i Los Blancos för att därefter imponera i Real Sociedad.  Kanske blir det här turneringen då han blommar ut. 

Vem ser ni fram mot att kolla på i VM? Skriv gärna i kommentarerna.





 

Olle Lange@_ollelange2022-11-18 19:55:54
Author

Fler artiklar om Chelsea