Spelarna: Säsongen kan räddas
Nu gör vi det bästa av situationen!

Spelarna: Säsongen kan räddas

Än är inte säsongen över. Än finns det chans att ordna upp det hela och sluta med flaggan i topp. Vägen dit börjar idag.

Man kan definitivt påstå att Chelseas säsong hittills varit klart under förväntningarna. Som en titelaspirant ligger man för närvarande på en tredje plats i ligan, hela 16 poäng upp till Man United på första plats och bara en poäng över Tottenham som ligger fyra. Som Europamästare fann man sitt försök till att försvara titeln komma till ett abrupt slut redan i gruppspelet och jakten på säsongens första titel slutade med uttåg ur ligacupens semifinal.

- För tillfället har säsongen inte varit framgångsrik, konstaterar Frank Lampard till ChelseaTV och fortsätter:

- Vi borde konkurrera om titlar snarare än att ligga trea eller fyra, men så är inte fallet. Vi har inte vunnit några titlar, utan vi har istället åkt ur cuperna. Vi måste dock förstå att än finns det många matcher kvar att spela och vi måste försöka vinna något, säger Lamps vilket summerar läget på ett bra sätt.

Lagkapten John Terry är inne på samma spår. Kaptenen har brottats med skadebekymmer och avstängning men är nu taggad på att styra upp skutan.

- Vi finner oss nu i Europa League och det finns bara ett meddelande - vi måste vinna. Så enkelt är det, säger han till Evening Standard.

Petr Cech håller med. Läget är som det är och nu måste man göra det bästa möjliga av situationen.

- Det är inte fantastiskt att vi spelare i Europa League för vi ville gå vidare till de 16 bästa i Champions League, säger han till The Sun.

- Jag såg Celtic - Juventus här om kvällen och vi skulle ha varit där. Men det är vi inte och det beror på våra egna misstag. Men, jag har aldrig spelat i Europa League eller UEFA Cupen och för mig blir det en intressant erfarenhet.

- Folk säger att det inte är en fantastisk turnering men om jag måste spela den så vill jag vinna den. Det är en chans att vinna en turnering som klubben aldrig vunnit och om vi kan vinna Europa League så betyder det att vi får spela supercupenn igen nästa säsong och bli en av få klubbar i Europa som har vunnit varje turnering.

- Det är en chans att skapa historia även om det inte är på sättet vi kanske hade velat när säsongen började.


Chelsea går ikväll in i Europa League som ett av 32 lag kvar i turneringen när man möter Sparta Prague borta. Matchstart är klockan 19.00 och det ska kunna gå att se matchen på Fotbollskanalen.se. Mer info om det här.

Daniel Joannou2013-02-14 12:51:00
Author

Fler artiklar om Chelsea