Stadgar för West Ham Fans Sverige

Stadgar för West Ham Fans Sverige

§1 Supporterklubbens namn
Namnet på supporterklubben är West Ham Fans Sverige (WHFS). I ev. kontakter med klubben i London och i andra internationella sammanhang byts "Sverige" ut mot "Sweden".

§2 Supporterklubbens syfte
Syftet är att främja och underlätta kontakten och relationerna mellan de svenska supportrarna till West Ham United.

§3 Supporterklubbens uppgifter
WHFS har som huvuduppgift att verka för att de svenska supportrarna kan träffas i olika sammanhang. Det kan vara när West Hams matcher visas på TV, när klubben är i Sverige på träningsläger eller i samband med medlemsresor till England. Ambitionen är att ordna medlemsresor till England, själva eller i samarbete med supporterklubben Scandinavian Hammers. WHFS ska också kontinuerligt hålla medlemmarna informerade om, via en regelbundet uppdaterad medlemsmatrikel, vilka som är medlemmar i supporterklubben.

§4 Organ Föreningens organ är:
1. Årsmötet (ordinarie och extra)
2. Styrelsen
3. Revisor
4. Valberedning

§5 Medlemskap
Var och en som betraktar sig själv som anhängare av West Ham United, och betalar medlemsavgift, kan bli medlem. Medlemsavgiften bestäms av årsmötet och gäller för kommande verksamhetsår (som löper från 1 september till 31 augusti). En medlem som allvarligt skadar supporterklubben kan avstängas av en enig styrelse. Avstängd medlem måste diskuteras på nästa årsmöte. Antingen upphävs då avstängningen eller utesluts medlemmen.

§6 Medlemsregister
Styrelsen utser en medlem som ska föra ett medlemsregister och hålla det aktuellt.

§7 Styrelsen
Styrelsen skall bestå av en ordförande och ytterligare minst tre ordinarie ledamöter samt två suppleanter, samtliga valda vid årsmötet. Årsmötet väljer ordförande. Styrelsen utser inom sig sekreterare och kassör. Mandattiden sträcker sig från ett årsmöte till följande årsmöte. Styrelsen väljs på årsmötet och tillträder direkt efter valet. Samtliga medlemmar i WHFS är valbara. Styrelsen sammankallas av ordförande på eget initiativ eller på begäran av minst två ledamöter. Den är beslutsmässig när ordförande och minst två av ledamöterna är närvarande. Suppleanterna har alltid närvarorätt på styrelsemötena och har rösträtt om mindre än tre ordinarie ledamöter är närvarande. Styrelsen skall verkställa de beslut som medlemmarna fattar vid årsmöten.

§8 Revisorer
För granskning av supporterklubbens räkenskaper och förvaltning välj på årsmötet en revisor. Revisor behöver inte vara medlem i WHFS.

§9 Ordinarie årsmöte
Årsmötet äger rum under sommaren eller senast 31 augusti varje år. Styrelsen beslutar om tid och plats. För att vara behörigt måste supporterklubbens medlemmar meddelas minst två veckor i förväg. Kallelse sker genom meddelande på West Hams hemsida på Svensk Fans (http://www.svenskafans.com/england/westhamutd/) samt i ett mejl utskickat till alla medlemmar som angett (fungerande) e-postadress.

Det ordinarie årsmötet ska behandla följande frågor:
1. Kallelse och dagordning
2. Val av ordförande för mötet
3. Val av sekreterare för mötet
4. Val av två justerare och rösträknare
5. Styrelsens verksamhetsberättelse
6. Revisionsberättelse för det föregående räkenskapsåret
7. Ansvarsfrihet för styrelsen
8. Val av styrelseledamöter
9. Val av revisor
10. Val av valberedning
11. Budget för innevarande räkenskapsår
12. Medlemsavgift för innevarande räkenskapsåret
13. Styrelsen förslag
14. Enskilda medlemmars motioner
15. Övriga frågor

§10 Extra årsmöte
Extra årsmöte kan sammankallas av en enig styrelse eller på skriftlig begäran av 20 medlemmar. Styrelsen bestämmer tid och plats. På extra årsmöten kan bara de ärenden som nämnts i kallelsen behandlas. Kallelse meddelas senast två veckor innan det extra årsmötet. kallelsen sker genom meddelande på West Hams hemsida på Svensk Fans (http://www.svenskafans.com/england/westhamutd/) samt i ett mejl utskickat till alla medlemmar som angett (fungerande) epostadress.

Det extra årsmötet skall behandla följande frågor:
1. Kallelse och dagordning
2. Val av ordförande för mötet
3. Val av sekreterare för mötet
4. Val av två justerare och rösträknare
5. Den eller de frågor som mötet kallats för att behandla.

§11 Röstetal
Vid årsmötet har fullt betalande och närvarande medlemmar rösträtt. Alla frågor som behandlas på årsmöte, extra årsmöte eller styrelsemöte avgörs med enkel majoritet (50 % + 1 röst) om inget annat står i stadgarna. Nedlagda röster räknas ej.

§12 Stadgeändringar
Dessa stadgar kan endast ändras på årsmöten. För att vara giltig måste ändringen antas med två tredjedelar av antalet röster. Då stadgeändring ska ske måste förslaget delges medlemmarna i kallelsen. I annat fall måste ändringen antas enhälligt.

§13 Räkenskapsår
Föreningens räkenskapsår skall omfatta tiden från ett årsmöte till nästa årsmöte.

§14 Valberedning
Årsmötet ska för ett år i taget utse en valberedning. Valberedningen skall förbereda årsmötets val.

§15 Firmateckning
Supporterklubbens firma tecknas av 1. Av styrelsen i dess helhet 2. Var för sig av ordföranden eller kassören 3. Av en annan styrelseledamot som har fått fullmakt av styrelsen.

§16 Supporterklubbens upplösning
Ett beslut om att upplösa supporterklubben kan fattas på ordinarie eller extra årsmöte. Supporterklubben kan inte upplösas så länge minst fem medlemmar vägrar godkänna upplösningen. Vid upplösning ska supporterklubbens skulder betalas. Därefter skall det sista årsmötet besluta om hur supporterklubbens tillgångar ska disponeras.

West Ham Fans Sverige

West Ham Fans Sverige2016-08-20 12:00:00
Author

Fler artiklar om West Ham