Steaua Bukarest - Chelsea 0-4
Mata fick förtroende på mittfältet och skötte sig bra.

Steaua Bukarest - Chelsea 0-4

Chelsea tog en fin skalp i Rumänien när Steaua Bukarest slogs tillbaka med hela fyra mål mot noll.

Efter att ha gått på en nit i första matchen av Champions League var det upp till bevis för ett kritiserat Londonlag. Efter nittio spelade minuter i Bukarest var ordningen återställd.

Chelsea mönstrade en bekant backlinje där Ivanovic numera tycks vara fastnaglad på högerbacken och den alltid så självskrivne Cole tog hand om vänsterkantens dito. Terry och David Luiz tog hand om mittlåset. På det defensiva mittfältet startade Ramires och Lampard och lite längre fram fick Oscar, Schurrle och Mata plats. Längst fram startade en het Torre som dock alltid lyckas komma på villovägar när han börjar hitta formen. Så även denna gång och spanjoren gick ut efter tio minuter med ett skadat knä.

I den 19:e stötte Ramires in 1-0 när han påpassligt och ambitiöst tagit en löpning in i straffområdet och 2-0 kom precis innan paus efter att Eto'o (inbytt för Torres) avlossat bössan, målvakten räddat och Georgievski sprungit in bollen i eget mål.

Ramires ökade sedan på till 3-0 med sitt andra mål för dagen genom ett stenhårt skott, efter ett fint förarbete av Schurrle, innan Lampard drog till från distans och satte dit slutresultatet 4-0 via stolpen. Lampard har nu gjort mål i nio upplagor av Champions League och fick med det ett nytt rekord att rama in.

Noterbart var att Schurrle gjorde sin bästa match i Chelseatröjan.

Chelsea har nu tre inspelade poäng efter två matcher och möter härnäst felfria Schalke som hittills vunnit sina båda matcher.

"Jag satt mycket press på spelarna inför denna match och de hanterade den pressen väldigt väl. De accepterade det som en motivation. Jag satt den pressen på dem för vi måste göra allt vi kan för att fortsätta spela i Champions League, men också för att jag tror att denna press kan få dem att växa upp snabbare" sa en nöjd Mourinho sammanfattningsvis efter matchen.

Chelsea (4-2-3-1): Cech; Ivanovic, D Luiz, Terry (c), Cole; Ramires, Lampard; Oscar (Azpilicueta 78), Mata (Willian 80), Schurrle; Torres (Eto'o 11).
Oanvända avbytare: Schwarzer, Cahill, Mikel, Ba.
Mål: Ramires 19, 55, Georgievski og 44, Lampard 89.
Varningar Lampard 32, Cole 50

Steaua (4-2-3-1): Tatarusanu; Georgievski (Varela 70), Szukala, Gardos, Latovlevici; Bourceanu (c), Filip; Popa (Tatu h/t), Stanciu,Tanase; Piovaccari (Kapetanos h/t).
Oanvända avbytare: Nita, Prepelita, Neagu, Cristea.

Domare Carlos Velasco Carballo from Spain.
Publik 36,713

CSS-redaktionen passar även på att beklaga denna rapports försening och lovar bättring i framtiden.

Daniel Joannou2013-10-02 16:26:59
Author

Fler artiklar om Chelsea