Steve Clarke: ”Billy Gilmour gjorde vad du kan förvänta dig"

Steve Clarke: ”Billy Gilmour gjorde vad du kan förvänta dig"

Chelsealegendaren Steve Clarke, numera skotsk förbundskapten, gav Billy Gilmour sin första tävlingslandskamp i matchen mot England under fredagskvällen och sade efteråt att det inte var någon fara att starta ynglingen i EM-matchen på Wembley.

Clarke hade kanske inte väntat sig att Gilmour skulle bli utsedd till matchens spelare så snabbt men efter 0-0 matchen mot England, i vilken 20-åringen imponerade på mittfältet, beslutade UEFA sig för att dela ut priset som ”Matchens stjärna” till Gilmour, som meddelade att känt sig förberedd för att spela bra.

”Jag var redo, jag tränade med truppen, alla killar har hjälpt mig att komma in i laget väldigt bra”, sade Gilmour efter matchen. ”Att spela mot England i min första match, jag är så stolt och att komma hit och göra det riktigt bra var ännu bättre. Att få spela för mitt land, jag är så stolt. Att göra det mot England på Wembley dessutom, det är häftigt.”

”Det var en bra insats av hela laget. Vi fick gräva riktigt djupt. Vi kom med en matchplan, följde den, och gjorde det riktigt bra.”


Gilmour gjorde under säsongen 11 framträdanden för Chelsea, på en nivå som hjälpte till att övertyga den förre Chelseaförsvararen Clarke att han kunde spela mittfältaren i en så högprofilerad match som ett derby mellan England och Skottland verkligen är.

”Jag tror inte att det finns något element av risk när du har en spelare med Billy Gilmours talang”, kommenterade Clarke efter matchen. ”När du skickar ut honom på planen förväntar du dig att han ska göra det han gjorde idag, vilket var att hålla i bollen åt oss, få oss att spela genom mittfältet. Så jag kände inte att det var en risk.”

”Balansen av resten av laget måste vara rätt för att hjälpa Billy och jag tycker att vi fick till den. Du måste se till lagets prestation också, många spelare hjälpte honom igenom de 75 minuterna i hans första start.”

”Det var skönt för Billy att få den starten. En stor arena, en stor scen, en stor spelare. Jag har sagt länge att han kommer vara en del av skotsk fotbolls framtid. Vi försöker hantera honom på ett bra sätt, ha sakerna under kontroll. Insatser som denna gör verkligen ingen skada för honom.”

Gustav Stenberg@gustav_stenberg2021-06-19 18:09:15
Author

Fler artiklar om Chelsea