Suarez stängs av i tio matcher
Suarez på bettet.

Suarez stängs av i tio matcher

Idag kom domen mot Luis Suarez efter attacken mot Branislav Ivanovic. Tio matcher blev det. Något att bita i för uruguayanen.

Det var en av de mest bisarra scenerna jag upplevt i mitt liv som fotbollssporter, den som utspelade sig på Anfield i söndags. En fantastisk fotbollsmatch med ärofylld karaktär, där man innan avspark hade hedrat offren i Hillsborough, fick ett helt annat efterspel än någon kunde räknat med.

Fotbollsspelaren Luis Suarez bet nämligen Chelseas Branislav Ivanovic. Han. Bet. Honom.

Efterspelet blev massivt och många, till och med från Liverpoolhåll, har krävt ett hårt straff i efterhand (då incidenten inte uppfattades av domarteamet). Liverpoolikoner som Jamie Redknapp och Graeme Souness har sagt att akten är "oförsvarbar" och "pinsam" och även menat att man från klubbhåll borde se över om man verkligen ska ha kvar Suarez i laget. Hårdast av alla var Daily Mails Jeff Powell som i en krönika liknade Suarez vid Tyson och mer eller mindre menade att han borde bli avstängd från fotboll på livstid.

Att samme Suarez sedan avgjorde matchen med sitt kvitteringsmål i sista sekunden stack nålen i ögat på Chelsea.

Idag kom dock vedergällningen. Tio matcher vid sidan av plan löd domen efter att incidenten studerats av en oberoende panel.

Man har låtit hälsa från Liverpool-håll att man är "chockade och besvikna" över domen och att man väntar tills de skriftliga handlingar kommer under morgondagen innan man går vidare. Jorå, såatte...

Källa: Sky Sports

Daniel Joannou2013-04-24 17:52:40
Author

Fler artiklar om Chelsea