Supertalang beviljad arbetstillstånd – stannar i Chelsea

Supertalang beviljad arbetstillstånd – stannar i Chelsea

Unge Bertrand Traoré visade under lagets försäsong prov på en lysande potential, men yttre omständigheter gjorde hans framtid i Chelsea osäker. Nu är den säkrad för de kommande fyra och en halv säsongerna, meddelas på klubbens officiella hemsida.

Situationen rörande Burkina Faso-sonen Bertrand Traoré i Chelsea har präglats av ett byråkratiskt virrvarr, som komplicerat frågan om ynglingens fortsättning i klubben utom rimliga proportioner. Sedan 2010 har Traoré tränat med Chelsea, spelat träningsmatcher med Chelsea – men inte formellt tillhört Chelsea. 

Han är inte en Chelseaspelare än, han är provspelare,” klargjorde lagets tränare José Mourinho på en presskonferens under försäsongsturnén i Asien. 

Länge var förhållandet emellan Bertrand Traoré och klubben höjt i dunkel. Chelsea påstod sig ha kontrakterat Traoré, men sanningen var en annan. På grund av ett strikt regelverk som kräver synnerligen speciella omständigheter gällande kontinentalt gränsöverskridande övergångar av minderåriga, har ett verkligt kontrakterande inte varit möjligt – förrän nu.

Bertrand Traoré fyllde 18 år i mitten av september månad, vilket gör honom till en seniorspelare; ett faktum som gav Chelsea möjligheten att knyta upp supertalangen för de kommande fyra säsongerna, då reglementet betraktar seniorer annorlunda. 

Den offensiva landslagsmittfältaren presenterade sig för den stora fotbollsmassan under lagets försäsongsturné i Asien med sin charmiga frejdighet och irrationella spelstil, som bland annat resulterade med mål i såväl Malaysia som Indonesien. Spel i förstalaget då, antagligen i reservlaget med de andra lovande ynglingarna nu.

Casper Danielssoncasper@chelseasweden.com2013-11-01 17:14:00
Author

Fler artiklar om Chelsea