Kiyan Prince Foundation Stadium, 2021-08-07 16:00

QPR - Millwall
1 - 1

Sur poäng i toppmötet

Ett Oxford United med fyra raka segrar (inklusive den underbara cupsegern mot Swindon) begav sig till Leyton för att möta topplaget Orient. Det var även hemmalaget som började bäst och man skapade en målchans nästan direkt, men Wright blockerade skottet. Men efter den första anstormningen åt sig United in i matchen och utdelningen kom efter 16 minuter då en hörna hamnade framför Kemar Roofe som sköt in bollen i målet och 1-0 till United!

Målet verkade som en injektion för Oxford som tog över spelet nästan helt och hållet och det var därför inte ologiskt att Lundstram med ett långskott gjorde 2-0 i den 33e minuten. Faktum är att Roofe nästan gjorde 3-0 precis i slutet av halvleken och ledningen måste sägas vara helt förtjänt.

Hemmalaget hade dock inte gett slaget förlorat och gjorde ett dubbelbyte i halvtid samtidigt som man började pumpa långbollar. Det kombinerat med ett något försiktigt United gjorde att matchbilden svängde och Orient blev helt plötsligt spelförande. Efter en kvart kom så utdelning då inbytte targetmannen Palmer skarvade ner bollen till Simpson som reducerade till 1-2. En olycka kommer ju sällan ensam heter det och bara tre minuter senare blev Oxford reducerade då Graham mycket onödigt drog på sig sitt andra gula kort för att ha sparkat bort bollen efter en frispark!

Det blev sedan lite handbollskänsla över det hela med ett hemmalag som desperat försökte kvittera och ett United som minst lika desperat försökte bärga segern. Oxford fick dock två fina chanser genom Sercombe på kontringar men hemmamålisen gjorde några fina räddningar och klockan tickade sakta upp mot 90 minuter. Men en fotbolsmatch varar som bekant 90 minuter plus tillägg och i den 91a minuten kom inte helt oförtjänt kvitteringen. Faktum är att det hade kunnat bli ännu värre för Leyton skapade två chanser till på den återstående tilläggstiden.

Sammataget är naturligtvis en poäng borta mot Leyton helt ok och många hade nog köpt det innan matchen, men att tappa segern på övertid är alltid surt. Oxford behåller dock tredjeplatsen och på tisdag kommer serieledarna Plymouth på besök i ännu ett toppmöte.

Micheal Appleton sade efter matchen att vi nog får vara nöjda med en poäng trots allt, speciellt med tanke på hur stort spelövertag Leyton skapade efter utvisningen. Samtidigt var det så nära 3-1 och han trodde att man klarat av att bärga segern när klockan gick upp mot full tid. Men nu är det fullt fokus på tisdagen hemmamatch och en möjlighet att verkligen befästa direktplatsen.