Svensk pojklandslagsspelare till Chelsea

Svensk pojklandslagsspelare till Chelsea

Ali Suljic, 15, uppvaktades av ett flertal europeiska toppklubbar, men till syvende och sist föll lotten på England och Chelsea. - Det är underbart men samtidigt känns det overkligt, sade talangen till fotbollskanalen.se.

15-årige Suljic har under vintern varit ett hett villebråd för toppklubbarna i Premier League. Den gänglige mittbacken har under hösten debuterat för Motala i division 2 och imponerat i de landslagsmatcher han deltagit i - vilket har fått upp klubbarnas ögon.

- Halva Premier League och en del klubbar i Italien var intresserade. Det är det har man har tränat för sedan man började spela fotboll, sade han till fotbollskanalen.se och förklarade varför valet föll på Chelsea:

- Alla där tog hand om mig på ett bra sätt när jag var där. Klubben är väldigt professionell.

Suljic beskriver sig själv som en modern mittback; trivs med bollen vid fötterna och behärskar spelet i luften. Och ynglingens agent Patrick Mörk spar inte på hyllningarna.

- Han är en komplett mittback. Den största talangen i svenska pojklandslag på år och dag. Jag såg flera landskamper med honom förra året och han var i en klass för sig själv, sade han till fotbollskanalen.se.

Men flyttlasset får vänta på sig. Suljic kommer inte bege sig till England förrän i sommar, men när han väl är där, då siktar han mot stjärnorna.

- Jag ska fortsätta att utvecklas. Då tror jag att jag kan nå A-laget. Det är det som jag siktar på. Men först U21-laget förstås.

Casper Danielssoncasper@chelseasweden.com2013-01-27 23:03:00
Author

Fler artiklar om Chelsea