Swansea 4 - 0 Colchester, FA Cupen: Omgång 3

Colchester ute ur cupen med buller och bång

Strul med radio och dator samt även resultatet gör att det blir en mycket kort rapport

FA Cup: Omgång 3
2011.01.08
Liberty Stadium, Swansea

Colchester ute ur FA Cupen.

Swansea vann programenligt och rättvist mot Colchester med hela 4-0 och siffrorna var lika rättvisa som dom visar. Matchen i sig var ju inte speciellt bra och inledningen av matchen var jämn utan att det blev några direkta målchanse från något av lagen men när väl Swansea fick in 1-0 efter 25 minuter av Garry Monk tog Swansea hand om matchen. 2-0 kom bara tio minuter senare och sen var matchen i stort sätt över.

Colchester försökte att komma in i matchen igen under andra halvlek då man startade riktigt bra men Colchesters absolut bästa målchans från David Mooney fint framspelad av Anthony Wordsworth går tyvärr rakt på målvakten och resultatet står sig.

Swansea har inga större problem att hålla undan och på slutet ökar man på med både 3-0 och 4-0. Colchesters försvar läcker som ett såll för nu har man släppt in elva mål på tre matcher. Det verkar som nyår och Colchester inte är en bra kombination eftersom man förra året släppte in 12 mål på dom två första matcherna efter nyår. Inte lika illa i år alltså men väldigt illa ändå. Måste bli bättring. Magnus Okuonghae är ju skadad och saknaden verkar vara större än befarat.

Ingen Euro League nästa säsong med andra ord men The U’s fick ju ändå en försmak på Europaspel då man fick åka till Wales.

Colchester får ta nya tag när man på fredag möter Bournemouth hemma i en TV-sänd match. Bournemouth vann idag mot Plymouth med säkra 3-0 på hemmaplan och i brist på matcher i League One tog sig Bournemouth upp till andra plats i League One samtidigt som The U’s tappade en placering och nu är man 12:a i samma division.

Foto från dagens match

Swansea-Colchester 4-0
1-0Garry Monk (25), 2-0 Darren Pratley (35), 3-0 Cedric Van der Gun (69), 4-0 Scott Sinclair (82)

Publik: 7.005