Terry firade 400 ligamatcher
Terry jublar efter sitt 2-1 mål i sin 400:e ligamatch.

Terry firade 400 ligamatcher

John Terry gjorde under söndagseftermiddagen sin 400:e ligamatch för Chelsea och en stolt kapten kunde inte gjort det på ett bättre sätt än att sätta dit 2-1 i vändningen som gör att Chelsea fortsätter skugga Arsenal i Premier League-toppen.

Chelsea vände underläge 0-1 i halvtid i toppmötet på Stamford Bridge mot Southampton. Högst delaktig i vändningen var kapten John Terry som nickade in 2-1 målet på ett utsökt inlägg från Juan Mata. Inte nog med segern och målet, Terry firade samtidigt att han spelade sin 400:e Premier League-match för Chelsea.
 
”Det är väldigt betydelsefullt för mig. Det är en stor prestation att lyckas med det i en toppklubb.” sade Terry till Sky Sports angående sitt 400:e framträdande.
 
”Jag är väldigt stolt. Jag är tacksam för fansen som står upp för mig och för klubben. Förhoppningsvis blir det många fler matcher denna säsong och kanske också nästa.”
 
Terry sitter i nuläget på ett kontrakt som sträcker sig till sommaren 2014, men 32-åringen (fyller 33 senare i veckan) hoppas alltså på en förlängning. En förlängning som i så fall sannolikt blir på ett år då Chelsea har en policy att inte skriva längre kontrakt med spelare som passerat 30 år.
 
Terrys mittbackskollega, Gary Cahill, var också starkt bidragande till vändningen då det var han som påpassligt höll sig framme på en stolpretur och nickade in kvitteringsmålet. Om inledningen på matchen, med ett 0-1 mål redan efter 13 sekunder sade Cahill:
 
”Jag tycker vi startade lite segt. Det var en hemåtpass som inte riktigt nådde fram. Det var sämsta tänkbara start för oss och det innebar att det blev lite mer nerv i matchen därefter.”
 
Att Mourinho agerade i halvtid genom att byta ut olycksfågeln Michael Essien och sätta in en anfallare, Demba Ba, noterade alla. Att han också manade på sina spelare och fick dem att vända matchen berättade Cahill.
 
”Han betonade att det inte var någon idé att oroa sig över den första halvleken.”
 
Chelsea verkade också ha lämnat den första halvleken bakom sig för det var ett helt annat Chelsea som gick ut och vände matchen till vinst. En stark comeback i Terrys 400:e ligamatch.
 

Niklas Isaksson2013-12-02 20:41:11
Author

Fler artiklar om Chelsea