Terry sätter laget främst
Terry med kaptensbindeln, en syn som kommer bli alltmer vanlig igen?

Terry sätter laget främst

”Jag sitter gärna på bänken om det är vad som är bäst för laget.”

Avstängning och skada har hindrat kapten John Terry från att spela vecka efter vecka. I sex av lagets tio senaste matcher har han startat på bänken. Spekulationer kring en spricka mellan Terry och interimtränaren Benitez har figurerat i media, men Terry tillbakavisar detta.
 
”Det handlar inte om Rafa, mig eller Frank Lampard. Det handlar inte om någon.”
 
”Människor pratar om att jag är upprörd över situationen. Självklart vill jag spela matcher, det behöver inte managern fråga mig för att veta. Men jag är inte den som slår in managerns dörr och kräver speltid. Jag respekterar mina lagkamrater och måste kämpa för min plats, precis som alla andra.”
 
Hans konkurrenter i mittförsvaret, främst Cahill och Ivanovic, har spelat bra under Terrys frånvaro vilket Terry också noterat.
 
”Jag är inte dum. Jag har varit borta i fyra månader och de andra två har spelat mycket bra och gjort en del mål, så det är inte lätt för mig att ta mig tillbaka till startelvan.”
 
Att managerbytet kom i samband med Terrys frånvaro gjorde inte saken bättre.
 
”Det mest frustrerande då Rafa kom var att jag inte var 100 % och redo att imponera på honom. Jag har fortfarande en bit kvar. Han har inte sett mig fullt redo igen, jag behöver några matcher på mig. När chansen ges kommer jag dock gå in och spela bra, utan tvekan.”
 
Terry som senast mot Brentford var tillbaka i startelvan och även i målprotokollet avslutar.
 
”Det handlar om att Chelsea ska vinna matcher och om vi gör det så är fansen nöjda. Det är vad de vill se. Om det är med mig på planen, perfekt, om inte så är jag lagets största supporter och stöttar laget på samma sätt som fansen”
 
Om Terry får fortsätta i startelvan återstår att se på torsdag då Sparta Prag gästar Stamford Bridge i returen i Europa League.
 
Källa: Skysports, The Telegraph

Niklas Isaksson2013-02-18 22:07:00
Author

Fler artiklar om Chelsea