Thiago Silva och Giroud förlänger

Thiago Silva och Giroud förlänger

Efter ett succéartat år förlänger både Tuchel, Thiago Silva och Olivier Giroud sina kontrakt med minst ett år. Det har varit förväntat. Men även Caballero och Blackman lämnar föreningen.

Ryktena har legat gällande runt 36-årige Thiago Silva redan sedan i julas men idag blev det officiellt. Det fanns en option i kontrakten som Chelsea nu valt att aktivera. 
Brasilianarens första år i Chelsea hade knappt kunna gå bättre där han själv varit suverän i ett tätt försvar. 
Det blev totalt 34 matcher i alla turneringar, och två mål, för vår äldsta mittback som missade två månader i början av 2021 i samband med att Tuchel mer eller mindre kom till klubben. Granovskaia uttalar sig: 
'När vi köpte Thiago Silva förra sommaren så visste vi alla vilken världsklassspelare vi adderare till truppen. Thiago har definitivt bevisat för alla i Chelsea hans höga kvalitet under säsongen och han har haft stort inflytande både på och utanför planen'. 

'Vi sade att ni värvade Thiago att vi hoppades på att plocka hem nya troféer till hans redan imponerande lista av meriter och det var precis det vi fick göra tillsammans. Vi hoppas att han bär med sig samma känsla till kommande året'.


Jag tror vi alla är överens om att vi alla gillar Thiago Silva och att han gärna fått komma tidigare under karriären och tänk att det var med oss han fick vinna sin första Champions League. 

Kärlekshistorian med elegante Giroud som såg ut att lämna för tredje året irad förlänger alltså istället med en säsong. Det menade Chelsea stod klart redan i april och iochmed förlängningen kommer Giroud spela hela 4,5 säsong för kungsblått. 

Giroud har ideel varit betydande vid tidigare titlar för klubben sedan han anslöt från Arsenal och han står i dagsläget på 32 mål för klubben och han har gjort flest mål i Champions League denna säsong för oss. Bland annat tryckte han som äldsta spelare in fyra mål i gruppspelet mot starka Sevilla. 
Vi kommer väl aldrig glömma cykelsparken mot Atlético Madrid i första åttondelen och detta hade Marina att säga: 
'Olivier har spelat en så avgörande roll under många stora stunder för denna klubb med allt ifrån hans insatser i FA-cuptitel 2018 till att göra 11 mål på vägen fram till Europa League-guldet mot Arsenal 2019. Han har efter det fortsatt att vara avgörande och göra signifikanta mål och vi kommer aldrig glömma hans insats mot Atletico Madrid på vägen fram mot Champions League denna säsong'.

'Med så mycket att fortfarande spela för så fanns det bara ett beslut vi kunde ta när vi förlängde optionen i april'.


Men det är inte bara kontrakt som förlängs idag utan Chelsea deklararer även att Wilfried 'Willy' Caballero lämnar klubben i slutet av månaden och detta gör han tillsammans med Jamal Blackman som 27 år gammal tyvärr aldrig fick göra en enda a-lagsmatch för sitt älskade Chelsea. 

 

Mattias Henriksson 2021-06-04 21:14:56
Author

Fler artiklar om Chelsea