Thomas Tuchel hyllar sin målvaktsuppsättning
Världens bästa målvakt detta kalenderår?

Thomas Tuchel hyllar sin målvaktsuppsättning

I en intervju med officiella hemsidan lovordar Tuchel sina burväktare och påpekar dessutom behovet av fler mål framåt.

Såväl Edouard Mendy som Thomas Tuchel fick direkt positiv effekt i och med deras respektive intåg i Chelsea FC. Mendy etablerade sig tidigt som förstavalet mellan stolparna, men hade under föregående säsong ett försvar framför sig som släppte till få avslut för motståndarna. Efter Mendys heroiska insats mot Brentford i helgen har han gjort 25 räddningar i ligaspelet, att jämföra med 57 räddningar under hela ligasäsongen 2020/21. Thomas Tuchel berättar om sina första intryck från målvaktsteamet:

”När vi kom hit så fann vi utöver Kepa, Edou [Mendy] och Willy Caballero att Petr Cech deltog i träningarna. Tillsammans med målvaktstränare Henrique Hilario så har jag en fantastisk grupp, en konkurrenskraftig grupp, med målvakter, målvaktstränare och Petr Cech – de hjälper varandra konstant. Det imponerade på mig från första dagen.”

Caballeros kontrakt löpte ut i våras, den argentinske veteranen tränar för stunden med grannarna AFC Wimbledon i väntan på att kontrakteras av en ny klubb. I hans ställe värvades Marcus Betinelli in, även han bekant med sydvästra London sedan tidigare. Sedan värvningen av Mendy har Kepa Arrizabalaga fått finna sig i att vara andramålvakt, men har i höst presterat bra när Tuchel kallat på honom:

”Petr är inte med på Cobham lika ofta numera, vi har fått in Marcus Bettinelli, och gruppen är fortsatt stark. Du kan titta på Kepas senaste prestationer och se vad konkurrensen gör med killarna och hur starka de är. Jag är glad att vi har två målvakter av hög internationell klass och med den roll Bettinelli har. Självklart ska klubben och Petr Cech få stor del av berömmet, de såg möjligheten och potentialen i de här killarna.”

Mötet med nykomlingen Brentford förvandlades från en trivsam tillställning till en gastkramande sådan i andra halvlek. Europamästarna Chelsea lyckades med nöd och näppe komma ifrån Brentford Community Stadium med tre poäng. Ben Chilwells mål var dessutom bortalagets enda avslut på mål, något som kommenterades av Tuchel:

”Vi gör vårt bästa för att skapa målchanser. Vi såg Brentfords föregående hemmamatcher och de har inte släppt in många mål samtidigt som de är farliga framåt. Vi hade inte precisionen som krävdes, vilket går att säga om flera insatser under de senaste veckorna. Vi lägger ned mycket jobb med varje del av spelet, det handlar inte bara om att göra mål. Du måste försvara, kontra press, spela dig ur press. Stundtals har vi kanske saknat lugnet framför motståndarmålet, men vi har kvaliteten som krävs för att göra fler mål.
De senaste åren har Liverpool och Manchester City bevisat att de är kapabla att konstant hålla högsta nivå, de har visat vad som krävs för att bli mästare. Vi måste förbättra oss i varje del av spelet, offensivt och defensivt, vi kommer aldrig sluta försöka skapa lägen för våra forwards.”

 

Wiktor Lidvall@LidvallWiktor2021-10-18 15:52:10
Author

Fler artiklar om Chelsea